Jeg elsker når jeg tager en plade nybagte boller ud af ovnen, og skorpen er blevet tynd og super sprød. De her boller er fantastiske lige netop på grund af den sprødhed og lethed de har. Jeg har arbejdet længe på at få smag, æltetider, ovnvarme og bagetider fuldstændig nøjagtig, så bollen bliver helt perfekt hver gang.

400 g hvedemel
200 g grov ølandshvede
100 g rugmel

1 dl. youghurt naturel
6 dl. vand
15 g gær
15 g salt

1 lille håndfuld grovvalset havregryn

1 lille håndfuld kerner (solsikke, græskar, hørfrø) eller hvad du lige har i skabet.

ekstra mel og birkes eller hvad du har lyst til som drys

Bland ingredienser sammen i en røreskål og kør på røremaskine. Lad maskinen køre ca. 20 min. For at få dejen mest mulig elastisk. den skal slippe siderne på skålen, så er gluten blevet frigivet og dejen mest mulig elastisk. Koldhæv dejen 12-24 timer. Vend forsigtigt dejen ud på et meldækket bord, drys med mel og birkes og hak dejen ud med en metalspartel og luft bollerne forsigtigt over på en bageplade med bagepapir. sættes i en varm ovn 240°C varmluft Ca. 25 minutter.

Andre indlæg