En skøn hvid brownie med dejlige syrlige havtorn og pistacie. Det er en utrolig lækker sammensætning og nogle smukke farver og syrlig smag til den meget søde blondie som en hvid brownie også kaldes. Ganachen er dejlig blød og cremet og med den syrlige havtornsaft er den bare skøn.

 

Blondie:

170 gr. Hvid chokolade

170 gr. Sukker

75 gr. Smør

2 æg

1/2 tsk. Salt

1/2 tsk. Bagepulver

1 tsk. Vanillesukker

150 gr. Hvedemel

80 gr. Frosne havtorn

60 gr. Pistacie

 

Ganache:

60 gr. Hvid chokolade

1/2 dl. usødet havtornsaft

1/2 dl. Piskefløde

1/2 blad husblas

 

Hvid chokolade og smør smeltes sammen i en skål imicroovnen eller i en gryde. Sukker tilsættes og der røres godt. Æggene tilsættes et ad gangen og der røres godt mellem hver æg. De øvrige ingredienser tilsættes og dejen fordeles i en form ca. 20×30 cm. Bages ca. 30 min ved 185 gr.

 

Til ganachen hakkes den hvide chokolade og hældes i en skål. Husblassen lægges i blød i koldt vand. Havtornsaften varmes op og den udblødte husblas smeltes heri, og saften hældes over chokoladen. Der røres til massen er blød og homogen. Flødes blandes i og massen sættes på køl Til den er ca. 5 gr. Kold. Piskes forsigtigt op til massen er dejlig cremet og puttes i en sprøjtepose med en tyl i. Cremen sprøjtes på den afkølede kage og der drysses med hakket pistacie. Kagen sættes på køl en times tid inden servering.

Andre indlæg

Der endnu ingen kommentarer, men skriv gerne din mening nedenfor.


Tilføj en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *