Jeg så en video på facebook om de smukkeste æbleroser, og så skulle alle lave dem, så det måtte jeg også prøve mine færdigheder med æbleroser. jeg tænkte de nok var svære at få til at ligne en rose, men billedet taler da vist for sig selv. De blev så smukke og smagte fuldstændig vidunderligt 😊Jeg brugte dog en blød gærdej i stedet for butterdej, det gjorde dem bestemt ikke dårligere….
Dej
4 dl. lun mælk
50 gr. gær
4 spsk. sukker
1½ tsk. salt
2 æg
150 gr. smeltet afkølet smør
800-900 gr. hvedemel
Fyld:
Den lette:
1-2 dl. abrikosmarmelade
eller hvis du har bedre tid eller bedre kan lide det, en remonce af:
100 gr smør,
100 gr. Sukker
50 gr. Revet marcipan 😊(marcipanen kan godt undværes)
Gæren udrøres i den lune mælk, æg, sukker og salt tilsættes sammen med den lune smør. Melet æltes stille og roligt i til dejen er dejlig blød og let. Hæver 30 min.