En skøn lille upsidedown cupcake. Den er super lækker, blød og fugtig krumme fra marcipan og pistacie. Det er en hurtig lille lækkerhed til en dejlig kop kaffe.
12 stk.
Dej:
150 gr. blødt smør
150 gr. rørsukker
3 æg
75 gr. hvedemel
75 gr. finthakkede pistaciekerner
50 gr. Revet marcipan
1 tsk. vanillesukker
1 tsk. bagepulver
1/4 tsk. fint salt
Revet skal af en økologisk appelsin
Smør og sukker røres godt sammen. Æggene tilsættes 1 ad gangen. De øvrige ingredienser tilsættes og der røres godt. Dejen fordeles i silikoneforme. Bages 18-20 min. ved 180°. Kagerne tages forsigtigt ud af formene mens de stadig er lune.
Chokolade glasur:
120 gr. hk. mørk chokolade
25 gr. blødt smør
1 tsk. vanillesukker
1 tsk. revet appelsinskal
Chokoladen smeltes og røres med de øvrige ingredienser til massen er blød og cremet.
Når kagerne er kolde hældes glasuren iver kagerne og du kan pynte dem som du har lyst til. Jeg pyntes er med små udstukket marcipamblomster og lidt hakket pistaciekerner.