SværhedsgradLetForberedelse10 min.Bagetid30 min.Total tid40 min.

Ofte når jeg bager, får jeg kagerester tilovers, især når jeg laver lagkage, så stikker jeg nemlig bundene ud og alle de rester det giver gemmer jeg i fryseren, så er der på et tidspunkt nok til at lave de her super dejlige studenterbrød. Jeg elsker studenterbrød, den lækre bløde konsistens og den knasende bund massen bliver fordelt på. Det er bare så lækkert. Smagsnuancerne vil altid variere alt efter hvilke kagerester du ligger inde med, men det gør bare hver portion til sin egen. Jeg kommer også tit kaffe eller en håndfuld grofthakkede hasselnødder i for at gøre dem ekstra crunchy…kun din fantasi sætter grænsen for smagen.

Ingredienser til mørdejsbund
 175 g mel
 50 g flormelis
 100 g kold smør
 1 æg
 ¼ tsk. salt
 ½ tsk. vanillesukker
 Hindbærsyltetøj til at smøre på bunden.
Ingredienser til kagemasse
 700 g kagerester
 125 g smør, stuetemperatur
 100 g kakao (mindre hvis det er chokolade-kagerester der bruges)
 3 spsk. stærk kaffe(eller evt. rom/romessens)
 2 tsk. vanillesukker
 150 g hindbærmarmelade
 100 g smeltet chokolade
 100150 g flormelis

Sådan gør du
1

MØRDEJSBUND:
Bland mel, flormelis sammen og smuldre smøren ned i blandingen. Ælt nu dejen hurtigt sammen og tilsæt ægget når dejen er grynet men ensartet. Tilsæt nu ægget og ælt hurtigt dejen sammen til en sammenhængende masse. Det er vigtigt at der ikke æltes for meget da dejen ellers vil smelte.
Hvis man har en foodprocessor kan man også nemt bruge denne til at hakke ingredienserne sammen.

2

Pak dejen ind i film og lad den hvile koldt i ca 20 minutter.

Tænd ovnen på 200°C.

3

Rul dejen ud mellem 2 stykker bagepapir til pladen måler ca 25×20 cm. Træk det øverste stk. bagepapir forsigtigt af og læg dejpladen på pladen, skær den evt. til i kanterne.

Bag bunden i 15 minutter. Køl bunden af på en rist.

4

KAGEMASSE:
Rør alt grundigt sammen, i en køkkenmaskine med K spade. til en ensartet masse.

5

Lad bunden ligge på pladen og smør hindbær syltetøj på bunden

6

Lav glasur af flormelis og lidt kogende vand og smør det på kagemassen og drys krymmel på. Stil herefter kagen på køl, så den er helt fast. Kogende vand vil gøre at glasuren ikke løber så meget som ved koldt vand.

7

Når kagen er rigtig kold skæres den med en skarp kniv i passende stykker.

Ingredients

Ingredienser til mørdejsbund
 175 g mel
 50 g flormelis
 100 g kold smør
 1 æg
 ¼ tsk. salt
 ½ tsk. vanillesukker
 Hindbærsyltetøj til at smøre på bunden.
Ingredienser til kagemasse
 700 g kagerester
 125 g smør, stuetemperatur
 100 g kakao (mindre hvis det er chokolade-kagerester der bruges)
 3 spsk. stærk kaffe(eller evt. rom/romessens)
 2 tsk. vanillesukker
 150 g hindbærmarmelade
 100 g smeltet chokolade
 100150 g flormelis

Directions

Sådan gør du
1

MØRDEJSBUND:
Bland mel, flormelis sammen og smuldre smøren ned i blandingen. Ælt nu dejen hurtigt sammen og tilsæt ægget når dejen er grynet men ensartet. Tilsæt nu ægget og ælt hurtigt dejen sammen til en sammenhængende masse. Det er vigtigt at der ikke æltes for meget da dejen ellers vil smelte.
Hvis man har en foodprocessor kan man også nemt bruge denne til at hakke ingredienserne sammen.

2

Pak dejen ind i film og lad den hvile koldt i ca 20 minutter.

Tænd ovnen på 200°C.

3

Rul dejen ud mellem 2 stykker bagepapir til pladen måler ca 25×20 cm. Træk det øverste stk. bagepapir forsigtigt af og læg dejpladen på pladen, skær den evt. til i kanterne.

Bag bunden i 15 minutter. Køl bunden af på en rist.

4

KAGEMASSE:
Rør alt grundigt sammen, i en køkkenmaskine med K spade. til en ensartet masse.

5

Lad bunden ligge på pladen og smør hindbær syltetøj på bunden

6

Lav glasur af flormelis og lidt kogende vand og smør det på kagemassen og drys krymmel på. Stil herefter kagen på køl, så den er helt fast. Kogende vand vil gøre at glasuren ikke løber så meget som ved koldt vand.

7

Når kagen er rigtig kold skæres den med en skarp kniv i passende stykker.

Skønne studenterbrød

Andre indlæg