Skøn og anderledes kirsebærcheesecake med bastognekiksebund. Ostecremen er lavet på kondenseret mælk, det gør cremen dejlig sød og den får en super lækker blød konsistens, det passer så fint til de dejlige amarena kirsebær.
1 dåse sød kondenseret mælk
500 gr. Cremecheese
2 tsk vanille
Saft og skal af 1 appelsin
1 dl kirsebærsaft ( fra glasset med de syltede bær)
190 gr. Syltede Kirsebær (gerne amarena)
6 bl. Husblas
Kiksebund:
300 gr. Knuste krydder cookies. (Bastogne eller ingefærcookies)
125 gr. smeltet smør
Smelt smørret i en gryde. Knus småkagerne f.eks. i en foodprocessor eller multihakker. Rør småkagekrummer sammen med smeltet smør. Beklæd en springform 26 cm, med bagepapir og pres blandingen godt ned i, så hele bunden er dækket.
Pisk cremecheese, kondenseret mælk, appelsinskal og saft, vaniljekorn godt sammen. Læg husblassen i blød i 5 min. i koldt vand og smelt den i kirsebærsaften i en gryde og lad det køle til det er lunkent. Hæld husblassaften i ostecremen, mens der piskes og kom til sidst de syltede Kirsebær i.
Hæld ostecremen over kiksebunden og sæt kagen i køleskab i mindst 3 timer og pynt med lige hvad du har lyst til.