Lækker festlig nytårskage med clementinmousse på tuc kiksebund og med marcipan i det bliver bare den lækreste bund med en saltet undertone. Den passer så fint til den syrligsøde mousse med clementiner, en rigtig vinterkage.
Bund
  • 3 æggehvider
  • 200 g sukker
  • 1 tsk. vanillesukker
  • 100 g fint hakkede
  • hasselnødder
  • 1 pakke knuste 100 gr. tuc-kiks
  • 100 g marcipan
Pisk æggehviderne stive. Kom sukkeret i hviderne, mens der piskes, og pisk til massen er glat og stiv.
Tilsæt de fint hakkede hasselnødder, knuste tuckiks og revet marcipan til æggehvidemassen og bland det hele godt.
Hæld massen i en smurt springform. Bag bunden ved 175 grader i ca. 25 minutter.
Tag bunden ud og afkøl lidt.

Mousse

  • 6 bl. husblas
  • 200 g creme cheese
  • 2 æggeblommer
  • 2 dl creme fraiche 9%
  • 2 tsk vaniljesukker
  • fintrevet skal af 1 clementin
  • saft af 3 clementiner
  • 1 dl asti
  • 2 æggehvider
  • 100 g flormelis
Læg husbclassen i blød i koldt vand i ca. 10 min. Rør flødeosten sammen med æggeblommer, cremefraiche, vaniljesukker, asti, clementinskal og -saft. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den Med lidt saft af clementinen.  Rør lidt af flødeosteblandingen i efter den er opløst og vend den i resten. Pisk hviderne stive, tilsæt flormelis og pisk i yderligere ca. 2 min. Vend de stiftpiskede hvider i flødeosteblandingen. Hæld moussen over bunden som er i en Ringform foret med kageplast og stil flødeostekagen tildækket i køleskabet til næste dag.
Kagen pyntes i fri hånd og fantasi…..

Andre indlæg

Der endnu ingen kommentarer, men skriv gerne din mening nedenfor.


Tilføj en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *