Jeg elsker elsker elsker cheesecake, og jeg prøver hele tiden at finde på nye sammensætninger. Du bliver simpelthen nød til at prøve denne her, den er så fantastisk. Kiksebunden af tuc-kiks er så super lækker, fordi kiksene er saltede, og det gør bare, at den søde kage får kant, prøv selv……..
Bund
1 pk. Tuc kiks
1 tsk. Vanillesukker
2 spsk. Brun farin
60 gr. Smeltet smør
Evt30gr. nødder
Kiksene knuses og blandes med de øvrige ingredienser. Massen hældes i en form ca. 16-18 cm. I diameter og klammes sammen med bagsiden af en ske.
Kompot
250 gr bær
125 gr. Sukker
1 vanillestang
Saft og skal fra 1/2 citron
Alt blandes sammen i en gryde og koges 10-15 min. Den udblødte husblas smeltes i den varme kompot og afkøles.
Cheesecreme
1/4 l. Piskefløde
300 gr. Flødeost
2 spsk. sukker BærKompot
4 bl. Husblas
Fløde og flødeost, sukker piskes let og cremet, kompotten tilsættes og det hele blandes forsigtigt sammen og hældes på kiksebunden.
Gele
200 gr. Hindbær
100 gr. Sukker
Lidt citronsaft
3 bl. Husblas
Det hele koges sammen 10-15 min. Og sies forsigtigt så det kun er den klare sagt som er i skålen. Den udblødtehusblastilsættesdenvarmesaftogsaftenafkøle.Nårdenerafkølethældes saftenpåkagen hen over bagsiden af en ske. Dette for ikke at hvirvle cremen op.
Når kagen har sat dig efter ca. 3-4 timer pyntes kagen lige som du har lyst til 😊