I denne uge har vi for alvor mærket vinteren. Sibirsk kulde strømmer ind over det ganske danske land, som jeg kun husker det fra min barndom. Den hårde kulde har fået os til at hygge indendørs, med frostbidte røde kinder.

Jeg elsker det når jeg kommer ind i varmen og kan mærke kinderne blive varme, så nyder jeg at sætte mig med en dejlig kop varm kaffe og drømme om solmodne danske jordbær i den skønneste jordbærtærte. Vi må dog se i øjnene, at foråret er sat på hold. Vi må nøjes med at drømme og se de små søde erantiser og vintergækker titte frem af den frosne jord.

Jeg har lige siden jeg var en lille pige elsket sne, kulde, og den smukke natur de her frostklare dage kan bringe med sig, jeg har dog nydt dem bedst indefra, nydt deres renhed og smukke udtryk. Nu om dage kan denne smukke natur ofte være med til at inspirere mig til de æstetiske udtryk og smage mine kager får, for selvom jeg drømmer om sol og varme, så elsker jeg også de mange spændende smage vi har i vinterens sæson, såsom æbler, blommer, ingefær og meget andet godt, som blev samlet ind fra sommerens høst og gemt væk i fryseren. Alle de dejlige varme og let tunge smagsnuancer, som passer så godt i vinterens kulde. De smage som bliver en pandang til sommerens friske og lækre, solmodne frugt og bær, plukket direkte fra buskene, træerne og jorden. Åh hvor jeg glæder mig.

Lige nu må vi nøjes med at nyde lyset, som er på vej tilbage. Tænk dagen er tiltaget med 3,5 time. Det er så dejligt og faktisk er sådan en frostklar dag smuk. Himmelen er så klar og blå. Sidste weekend var jeg og min familie på en dejlig gå tur gennem København. Vi kom forbi den smukke Marmorkirken, der tog jeg et billede lidt på afstand af kirken, og da vi kom hjem og så billederne opdagede jeg hvor blå og høj himmelen var på sådan en vinterkold solskinsdag. Jeg bliver så glad i låget når jeg oplever hvor smukt vores lille Danmark kan stå.

I skal prøve drnne her skønne og forårsfriske opskrift på søde vanillecupcakes med lækker cremecheesefrosting farvet i sarte pastel farver, præcis sådan er det spirende forår, nogen gange iskoldt og nogen gange mildt…..

Vaniljecupcake med pastelfrosting

16 – 20 stk

Cupcake

 • 250 g Hvedemel
 • 4 Æg
 • 300 g Sukker
 • 150 g Smør (blødt)
 • 1,5 del Kærnemælk
 • 1 tsk Vaniljesukker
 • 1 tsk Bagepulver
 • 1 nip Salt

Frosting

 • 250 g Smør
 • 500 g Flormelis
 • 150 g Cremecheese
 • 1 spsk Citronsaft
 • 1 lille nip Salt
 • Forskellige pastelfarver
 • Evt. friske jordbær

Cupcake

 1. Cupcake: Pisk sukker og smør godt sammen, tilsæt æg, et ad gangen. Tilsæt øvrige ingredienser og rør godt til en glat og fin dej. Fordel dejen i cupcakesforme og bag dem i 15-20 min. Ved 180 gr.

Frosting

 1. Smør piskes luftigt og blødt flormelis tilsættes og der piskes rigtig godt. Cremecheese salt og citronsaft piskes i. Cremen delvis i små skåle og farves med pastafarverne, kom kun lidt i for at få de sarte pastelfarver, fordel de farvede cremer på et stykke husholdningsfilm i striber og rul filmen sammen, så farverne bliver samlet. Put filmpølsen i en sprøjtepose med din ønskede tyl i ( jeg bruger Wilton M1) og sprøjt frostingen på cupcaksene. Pynt nu med friske bær eller lige hvad du har lyst til.

 

 

 

Andre indlæg