En lille sjov pigefin lagkage, med en skøn mousse lavet på tørret ananaskirsebær og et lille twist af stjerneanis.  Det er en anderledes, men super lækker smag, og ananaskirsebær er ikke et bær som bliver brugt så ofte. her er det bare fantastisk med de skjulte gelebomber, den skønne bløde mandelbund og en sød frosting.

Mandelbunde

4 æg
125 gr. Sukker
50 gr. Mel
50 gr. Mandelmel
25 gr. Kartoffelmel
1 tsk. Vanille
1 tsk bagepulver

Æggene deles i blommer og hvider. Blommerne piskes rigtig godt og luftigt med sukker og vanille. Alle meltyperne og bagepulveret sigtes i æggesnapsen. Hviderne piskes stive og blandes forsigtigt i til en klumpfri og luftig masse. Dejen hældes i en springform (20 cm.) bages v. 180 gr. I 40-45 min.

Når kagen er helt afkøles deles den i tre bunde.

Ananaskirsebær mousse
300 gr. Tørret ananaskirsebær
140 gr. Sukker
1 vanillestang
2 stjerneanis
Skal og saft af 1 citron
1 1/2 dl vand
6 bl. Husblas
1/2 l. Piskefløde

Kirsebærrene koges i ca 30 min. Med sukker, citronsaft og skal, vanillekorn og de tomme stængler samt vandet. Efter kogning fjernes stjerneanisskallerne.
Husblassen udblødes i koldt vand og blandes i kompotten og som derefter afkøles.
Fløden piskes til let skum og blandes i kompotten.

Ribsgelé bomber

1 glas ribsgelé
3 stjerneanis

Ribsgeeen hældes i en gryde og koges ca. 10 min. med stjerneanis. Stjerneanis fjernes og geléen hældes i en silikone halvkugleform (5 cm. I diameter) og sættes på køl til de er stivnet. (Og ja jeg kunne sagtens have lavet ribsgeleen selv, men i tidsnød er det dejligt med et rigtig godt glas færdig riblgele fra det lokale supermarked Cool

Opbygning af kagen

Kagen deles i 3 bunde, og den første bund lægges i en ringform foret med kageplast. Ribsbomberne lægges på og halvdelen af moussen hældes over. Den næste bund lægges på og det sidste mousse hældes på og der toppes med den sidste bund. Kægen stilles på køl 3-4 timer gerne til næst dag. Når mousserne har sat sig. Derefter deles smørcremen op i 3 og tilsættes pastafarve lige efter din smag og fyldes i sprøjteposer med en lille stjernetylle. Den ene farve skal der være lidt mere smørcreme i skålen af, for den skal nu smøres ud på toppen af kagen i et fint glat lag. På siderne sprøjtes de tre farver rundt i nøjagtig de farvemønster du har lyst til. Jeg trykkede nogle små søde sommerfugle ud i fondant og lavede en fin blomst også af fondant for at kagen skulle blive rigtig pigefinCool

Tips!! Bundene kan stænkes med lidt gran manier eller anden sød likør inden moussen hældes på,  for at få bundene lidt ekstra svampet.

Andre indlæg