Hvad er sommeren uden en super klassisk Jordbærkage….Den er uimodståelig. Jeg har brugt en lidt anderledes creme til kagen istedet for den traditionelle konditorcreme. Den er dejlig frisk og ekstrem let at lave.
Ingredienser
200 gr. smør
200 gr. marcipan
200 gr. sukker
1 tsk. vanillesukker
3 æg
50 gr. hvedemel
1/2 tsk salt
Creme
1/4 l. piskefløde
200 gr. cremecheese
2 spsk. flormelis
1 tsk vanillesukker
Pynt
400-500 gr. jordbær/blåbær/hindbær, eller bare ren Jordbær
100 gr. mørk chokolade
1 dl. ribsgelé
Fremgangsmåde
Marcipanen rives groft. Smør og sukker piskes godt sammen, derefter tilsættes æggene et ad gangen.
Den groftrevet marcipan røres i, og til sidst tilsættes hvedemelet, hvorefter efter det hele røres til dette er godt blandet sammen.
Dejen hældes i et tærtefad, ca 20 cm i diameter. Bages 20 minutter ved 185 grader.
Efter bagningen skal kagen køle helt ned og pensels når kold med smeltede chokolade.
Til cremen piskes fløde og cremecheese med flormelis og vanillesukker til den ønskede konsistens.
Cremen lægges på den afkølede kagebund og der pyntes herefter med bær. Bærrene pensles til slut med den smeltede ribsgele. Du kan også undlade at komme gele på.