Jeg tænkte et stykke tid over hvordan denne her kage skulle være. Jeg blev inspireret af en medstuderende, som en dag sagde til mig “hvis du skulle bage en lækker kage til mig, skulle den være med chokolade, saltkaramel, og kaffe”. Det er hermed prøvet, dog uden kaffen, som sagtens tilsættes f. eks som ekstra smagsgiver i smørcremen.

 

300 gr. Brun farin
2 dl  smagsneutral olie
4 æg
275 gr. Hvedemel
1 tsk salt
2 tsk vanille
2 tsk bagepulver
1/2 tsk natron
2 tsk kanel
375 gr. Revet gulerod
Revet skal af 1/2 citron
35 gr. Hk. Nødder
Evt. 50 gr. Rosiner ( kan sagtens udelades)

Farin og æg piskes godt, og de øvrige ingredienser tilsættes og der røres igen rigtig godt.

Dejen hældes i en form ca. 25×35 cm. Bages ca. 1 time ved 175 gr.

Cremecheese frosting:

200 gr. Flødeost
125 gr. Blødt smør
300 gr. Florsukker
1 tsk vanillesukker
Evt. Revet skal af 1/2 citron

Alle ingredienserne piskes sammen og fordeles på kagen.

Andre indlæg