Jeg var, for nogle uger siden, til Danmarksindsamlingen i Århus, hvor jeg, som i læste i tidligere indlæg, skulle stå og dele ud af mit bagværk sammen med andre søde bagedystere.

Det var en kæmpe oplevelse, som jeg er ovenud lykkelig og taknemmelig for jeg deltog i. Tænk at så mange søde mennesker kom forbi, og var villige til at give en donation for en kage i den gode sags tjeneste. Så super fantastisk.

Søndagen brugte jeg i Herning til Formland messen, en kæmpe messe fyldt med inspiration, og massere af søde inspirerende mennesker, som glædeligt fortalte og delte ud af deres skønne og forskellige produkter.

Jeg nåede langt fra rundt til held messen, det var simpelthen for stort til at jeg på en dag kunne nå rundt. Jeg fik dog på min rundtur snakket med en masse søde og virkelig spændende mennesker. Tænkt i nye og interessante udviklende baner på ingrediens fronten. En stor del af kagefryd er i den grad at få mig nogle samarbejdsparnterne med hvem jeg kan udvikle mine kompetencer gennem deres unikke produkter, blive set på udefra af både store og små, det er både udviklende og eksponerede, lige det kagefryd har brug for. Jeg har nemlig læst mig frem til at som nyopstartede virksomhedsejer, er lige netop mest mulig eksponering vejen frem til, at blive set og dermed få drømmen gjort fuldstændig til virkelighed, så fodarbejdet er godt i gang her i kagefryd. Dog skal der nævnes at det her eksponering på ingen tænkelig måde er nemt, eller noget som egentlig ligger mig naturligt, jeg finder det enormt grænseoverskridende at tage så direkte kontakt som jeg eksempelvis gjorde det i weekenden, men det samtidig også så fantastisk at opleve hvordan denne kontakt så for skabt noget godt med sig og så er det jeg ved at selvom eksponeringen måske er super grænseoverskridende så er det så uendelig gavnligt for mig og for kagefryd. Jeg ved gudskelov og kan mærke at det med tiden bliver lettere og lettere at komme ud over min egen ydmyghed.

Denne uges opskrift, er derfor valgt lige netop med fokus på denne eksponering.

Det er en kage fra bagedyst tiden, en kage som en del husker mig for, når jeg fortæller hvem jeg er, og hvornår jeg deltog i bagedysten, nemlig min fantastiske regnbueroulade. Jeg syntes den fortjener et gensyn?

Den er super lækker svampet og nem at gå til. Det sværeste kan måske være, at få farverne til at ligge pænest muligt, men virker det dig for svært, kan du frit bruge fantasien til at skabe lige det mønster eller design, som du syntes. Kagen er vanvittig lækker at spise, blød, sød og syrlig på samme tid, og den er en sand blikfangskage, så kære læser, klar, parat, bag.

For enden af regnbuen roulade

Rouladedej:
4 æg
200 g sukker
120 g hvedemel
60 g kartoffelmel
1 1/2 tsk bagepulver
1/2 st vanille
Skal af 1 citron

Flødeostecreme:
200 g cremecheese
1/4 l piskefløde
Skal og saft af en citron
1 st vanille
4 spsk flormelis

Mango/ananasmarmelade:

1/2moden mango

1/4 ananas

Skal og saft af 1 citron

100 g rørsukker

1/2 st. Vanille

Evt. Et par skiver ingefær

Pynt

1/4 l. Piskefløde pisket til skum

Lidt vanillesukker

Pink frugtfarve

Chokoladesnirkler

HK. Pistaciekerner

Spiseligt glimmer

Rouladen:

Pisk æg og sukker rigtig hvid og luftig. Sigt hvedemel, kartoffelmel og bagepulver i æggemassen sammen med den revne citronskal. Rør det hele forsigtigt sammen. Del dejen i 5 lige store dele (ca 125 g pr. farve) oh tilsæt forsigtigt de farver du bedst kan lide. Hæld den farvede dej i hver sin sprøjtepose og sprøjt dejen ud i diagonale striber på en bageplade med bagepapir. Fortsæt til pladen er fyldt. Bag rouladen 5 min. v/220gr. Tag bagte roulade ud på et opvredet viskestykke og køl den af.

Marmeladen

Skær ananasskallen af og fjern lidt af stokken. Skræl mangoen. Snit ananas og mango meget fint (blend evt. ananassen, hvis du gerne vil have meget fin marmelade uden ‘klumper’). Kom frugten i en gryde og kog den med sukker, citronsaft- og skal og den udskrabede vanille samt den tomme stang i ca. 10 minutter. Smag til og vurdér, om der skal lidt ekstra citron eller sukker i. Fjern vanillestangen og ingefæren. Kom geleringspulveret i og kog videre i 2 minutter. Lad marmeladen køle.

TIPS: hvis du har travlt kan du sagtens bruge en købt marmelade.

Flødecremen:

Pisk fløden til let skum. Pisk derefter alle ingredienserne i og pisk til cremen er tyk og cremet.

Opbygning:

På den afkølede rouladebund (oversiden) smøres et lag flødecreme (ca. 1/2 cm tykt) der på smøres et tyndt lag marmelade. Rouladen rulles forsigtigt om fyldet løsne den langsomt fra bagepapiret ved at trække opad i papiret mens du ruller. Rouladen pyntes med flødeskum som er farvet med frugtfarve, chokoladesnirkler, lidt hakket pistaciekerner og lidt spiseligt glimmer

Andre indlæg