De her lækre små chokolademoussekager er super skønne. De kom til, da en af mine venner skulle bruge nogle festkager. Hun kan ikke tåle husblas, og jeg har ikke forsøgt mig med agar agar, så jeg lavede de her chokoladeskønheder med en lille hindbær overraskelse inden i.
Chokoladekagebunde
3 æg
225 gr. sukker
100 gr. hvedemel
2 tsk. vanille
1/4 tsk. salt
1/2 tsk. bagepulver
45 gr. cacaopulver
125 gr. smeltet smør
Æg og sukker piskes let og luftig. De tørre ingredienser røres i sammen med det smeltede smør.
Dejen fordeles i en bradepande ca. 20×30 cm og bages ved 180 gr. i ca. 30 min.
Chokolademousse
200 g. god mørk chokolade mindst 60%
8 past. æggeblommer
125 g. rørsukker
kornene fra 1 vanille stang
½ l. piskefløde
Den hakkede chokolade smeltes. Den skal have stuetemperatur, når den skal bruges.
Æggeblommer piskes hvide og tykke med sukkeret.
Fløden piskes til let skum.
Den smeltede chokolade vendes i æggeblandingen, og flødeskummet vendes godt i. hvis der ønskes en let mokkasmag kan der tilsættes lidt frysetørret kaffe som er opløst i 1 tsk. varmt vand.
Chantillycreme
1/4 l. piskefløde
2 tsk vanillesukker
2 spsk. flormelis
Pynt
1 bk. hindbær
lidt blåbær
små chokoladesnirkler lavet af smeltet tempereret chokolade
Opbygning af kagerne:
Udstik 12 små kagebunde af den store kagebund med en kagering. Put kageplast i kageringene og læg en kagebund i hver. Sæt et hindbær ned på kagebundene og sprøjt forsigtigt chokolademoussen over og fyld mousse i til kageringen er fyldt op. Sæt kagerne på køl ca. 3-4 timer gerne natten over. Frigør kagerne fra ringene og træk forsigtigt kageplasten af. Piskefløde, vanille og flormelis piskes sammen til en fast skum. Pas på den ikke bliver overpisket. Det skal være så der laves fine toppe som holder. Hæld cremen i en sprøjtepose med en stor stjernetylle og pynt med fine toppe. Pynt yderligere med et helt hindbær og et blåbær, Sæt tilsidst en chokoladesnirkel i hver kage.
Rigtig god fornøjelse med kagerne.