Kære læsere, kan i mon huske hvordan jeg i slutningen af december, skrev om det her med nytårsforsætter omkring sundhed. Siden hen har i dog alligevel fået lidt rigelig syndige opskrifter, og hey dem skal der jo også være plads til.

Ærligt så har mit januar ikke været så sundt som håbet, men kan det mon også det, når nu jeg lever af at lave kage og bagværk i mange arter? Samtidig tror jeg på at livet skal leves i en eller anden form for balance mellem sundt og syndigt.

Vi SKAL tænke os om, og have en eller anden form for bevidsthed om, hvad det er vi putter i hovedet, men noget af den bevidsthed må i min optik gerne være lidt forbudt, fordi jeg tror på, at fornægter vi konstant os selv det vi har lyst i den syndige kategori, så bliver vores balance for skæv, så derfor tilstræber jeg denne balance mellem sundt og syndigt.

Livet skal leves godt, og med en smule, læs “en smule” fornuft og bevidsthed, resten skal nydes og leves ud til fulde. En tredje vinkel på den der balance kunne også være tilføjelsen af motion, så er det som om den syndige gerning pludselig bliver langt mere legal, og lad os nu lige blive enige hvordan en rask gåtur i den friske luft kan gøre underværker for både vores sind, og vores krop i al almindelighed. Jeg tror på det gamle udtryk der lyder sådan “alt med måde”, for på den måde er intet helt forbudt, balancen opretholdt og livet bliver således levet til fulde, lige som jeg elsker det.

Så, når alt det er sagt, er kage vs. Sundhed, set med mine kageglade øjne, egentlig ikke så svær….Kagerne vinder, for der skal “bare” omtanke og en rigtig god gang motion til, så er alt tillad og kan spises med den bedste samvittighed og med sundheden opretholdt, så kære læsere…bare spis kage til.

Men bare for at booste sundheden, får i nu alligevel, i denne uge en opskrift i den sundere ende af skalaen. Nemlig bananpandekager. De er vildt popolære for tiden. De smager ikke af sundhed, nærmere syndigt, og så er det en opskrift som er super enkel at gå til, selv børnene kan være med her, og de kan kan varieres i det uendelige med det tilbehør du serverer til. Min personlige favorit er blåbær valnødder og agavesirup og nogen gange også en klat skyr og peanutbutter.

Bananpandekager ca. 10 stk.

2 modne bananer
2 dl havregryn
2 æg
1 nip salt
1 tsk vanillesukker eller kornene fra 1/2 stang vanille, hvis du vil undgå sukker

Alle ingredienser puttes i en blender og der blendes til alt er godt blandet.

Lad dejen stå og trække 10-15 min.

Dejen lægges i små klatter på en varm pande med smør og steges dejligt gyldne på begge sider. Serveres i små stakke og overøses med alt det lækre tilbehør du har lyst til. Mums en lækker morgenmad og så er det endda sundt….

 

Andre indlæg