Kage kan gøre en forskel!!!

Jeg har lige siden jeg startede Kagefryd ønsket, at gøre en forskel med mine kager, med mit bagværk generelt.

Jeg oplever ofte glæde og lykke når folk smager min kage, men om jeg direkte føler jeg gør en forskel er et godt spørgsmål. På lørdag bliver denne undren dog manet fuldstændig til jorden, da jeg skal deltage i Danmarksindsamlingen i smukke Århus, og her deler ud af min dejlige kage til alle de søde mennesker, som får lyst til at kigge forbi det storslåede show, som i øvrigt bliver vist på DR1 på lørdag.

Jeg er fuldstændig overvældet over den fantastiske mulighed, den oplevelse det skal blive at kunne skabe glæde omkring en så smuk sag som Danmarksindsamlingen er, og så endda med det jeg elsker allermest og er så ufattelig passioneret omkring, nemlig KAGE.

Temaet over denne her Danmarksindsamling er, børn uden hjem, et tema som berører mig meget, da jeg mener at alle børn fortjener en varm seng at sove i, og tag over hovedet, et trygt og kærligt hjem, hvor hvert barn kan føle sig lige præcis så elsket og unik som kun et barn kan være det.

Jeg kan ofte, når jeg ser reklamer eller dokumentarerpå tv, hvor børn på en eller anden facon er ramt af fattigdom, krig, eller anden krise eller nød, mærke en vis rørstrømsk melankoli strømme igennem mig, lige netop fordi jeg ikke mener, nogen børn bør opleve den slags nød eller krise i deres liv. Jeg er klar over, at det er uundgåeligt, at vi i denne verden oplever nød og krise også blandt børn, men det ændre ikke på min opfattelse af at børn fortjener tryghed og kærlighed.

For ikke at drukne fuldstændig i den uretfærdige verden og følelsen af ikke at kunne give nok, har jeg sammen med min mand gennem de sidste mange år gjort en forskel, og valgt at betale til et barn i Afrika. Det er en ud af meget få måder hvor jeg føler jeg kan gøre en forskel, om end det måske kun er til den ene dreng, så er det stadig en forskel. 100 % bedre end ikke at gøre noget.

Derfor syntes jeg også, det at kunne bage for sådan en sag, er en helt speciel oplevelse, og jeg vil gøre alt hvad jeg kan for at skabe smage som rammer ud til både børn og voksne.

Jeg har tænkt meget over hvad jeg dog skal medbringe til det her smukke indsamlingsshow og er nået frem til at det skal være noget umådelig lækkert, noget som virkelig forkæler ganen og som samtidig tager sig godt ud til alle de søde mennesker som slår vejen forbi til noget kage.
Derfor er valget faldet på denne uimodståelige chokolade cupcake med fløjels-blød frosting. Jeg er altid på jagt efter verdens bedste opskrift på den helt perfekte cupcake, og ved i hvad kære læsere jeg tror sørme jeg har ramt en af de mange fantastiske der findes derude. Denne luftige, bløde og fuldstændig fantastiske chokoladefyldte cupcake er intet mindre end uimodståelig, og i får den lige her. I behøver ikke engang at lede…

Verdens bedste chokoladecupcake
20-22 stk.

Dej:
3 æg
130 gr. Sukker
125 gr. Brun farin
150 gr. Smør
200 gr chokolade
1 tsk. Frysetørret kaffe rørt op med 2 tsk varmt vand
1 stang vanille
1 1/2 tsk bagepulver
3/4 tsk salt
35 gr. Cacao

150 gr. Hvedemel

2 dl. Mælk 

Frosting
250 gr. Blødt smør
100 gr. Cremecheese
500 gr. Flormelis
1/2 tsk salt
2 spsk. Cacao
1-2 tsk frysetørret kaffe rørt op med 2 spsk vand.
1/2 tsk vanillesukker

Smelt smørret i en gryde. Mens smørret smelter, hakker du chokoladen, og tilsætter den til det smeltede smør. Tag gryden af varmen og rør til al chokoladen er smeltet.

Æggene piskes lette og luftige med sukker, brun farin og vanillekorn, som du har skrevet ud af stangen.

Chokoladesmørret tilsættes æggemassen og der røres godt.

De øvrige ingredienser tilsættes og der røres til alt er godt blandet.

Dejen fordeles i 20-22 muffinforme ( jeg bruger forme på 5 cm i dia.)

Til frostingen piskes det bløde smør til det bliver lyst og luftigt.

Resten af ingredienserne tilsættes og der piskes godt til frost i gen er let og cremet.

Frostingen fyldes i en sprøjtepose med en stjernetyl, og tylles i smukke rosenswirls.

Andre indlæg