Kogebøger, kagebøger, facebook, instagram, pinterest, hjemmesider og ikke mindst tv…alle er de inspirationskilder, jeg hele tiden gør brug af, for at finde inspiration og ideer til nye smagssammensætninger og udtryk i mine kreationer. Det er en verden for sig selv, at søge inspiration og viden gennem alle de spændende medier. Jeg kan bruge timer på at fordybe mig i det. Det er så vildt interessant. Alle ideerne til bagværk, kager og pynt kommer helt af sig selv, når jeg sidder og drømmer mig væk i den ene store kreation efter den anden. På den måde føler jeg, jeg kan udvikle mig og blive dygtigere.

Jeg har selv en ganske pæn (læs, vildt stor) samling kage/kogebøger, som jeg også elsker at fordybe mig i. Der er både danske og udenlandske bøger i min samling, fordi jeg syntes jeg får den bedste inspiration ved at studere dem alle, de byder hver især på en masse spændende og anderledes bagværk og kager, og jeg bliver inspireret til metoder og fremgangsmåder, som jeg ellers ikke ville have benyttet mig af.

Når jeg sidder og ser f.eks. Masterchef fra Australien og holder det op imod Masterchef fra Danmark, er der virkelig stor forskel på hvormange dessertkokke der er med i programmet. I det Australske program laver deltagerne meget mere fra det søde køkken end de danske deltagere gør. Også når jeg ser den store bagedyst, dels fra England og fra Sverige er der stor forskel på hvordan vi bager og hvilke udtryk der er i bagværket sammenlignet med os i Danmark.

Jeg elsker at finde nye smagsvariationer og kombinationer, som jeg måske ikke selv havde tænkt over. Jeg kan nogle dage blive så grebet af TV og de sociale medier, så jeg helt glemmer tid og sted. Det er så ufattelig interessant, lige netop at lade sig inspirere udefra, og kombinere dette med min egen viden, og kunnen. På den måde føler, og oplever jeg, at jeg får de bedste resultater.

Jeg laver uendelig mange forsøg, for at dygtiggøre mig og prøve alle de spændende ting af jeg ser og læser om, og nogen gange går det virkelig så galt, at det hele, i afmagt, ender i skraldespanden.

Min søde familie mener, at jeg har ALT for mange koge/kagebøger, og at jeg til tider tilbringer alt for meget tid på de sociale medier, men for mig er al den skønne inspiration, omtrent ligeså fængende som en god krimi kan være, så selvom det kan kræve min tid indimellem, så er det nu engang et faktum, at jeg på ingen måde ville kunne skabe det jeg gør uden mine inspirationskilder, de er og bliver en enorm stor vigtighed i mit kageliv, såvel som i mit liv generelt, fordi kage ikke blot er kage for mig, men en kæmpe passion og massiv forkærlighed for at skabe og udvikle på det jeg lige netop brænder så meget for.

Denne her bagte cheesecake er efter min smag, den absolut bedste der findes, og jeg har virkelig prøvet mange opskrifter og set mange videoer, før jeg kom frem til lige netop denne metode og sammensætning af opskrift. Jeg har fundet ud af, at det er bagetiderne med de forskellige temperaturer, og ventetiden i den slukkede ovn, som spiller den afgørende rolle for det ekstremt lækre og cremede resultat. Prøv bare, det er slet ikke svært. Det sværeste er faktisk at vente, men det er virkelig tålmodigheden værd, det lover jeg.

Kiksebund:

150 gr. Smør
300 gr. Digestive kiks
1 lille nip salt

Smørret smeltes, og imens knuses kiksene fint. Smør, kiks og salt blandes godt sammen og fordeles i en springform (23 cm.) som er foret med bagepapir i bunden og smurt med smør på siderne. Sættes på køl.

Cremecheesecreme:

4 pk. Philadelphia cremecheese (200gr.)
200 gr. Sukker
3 dl. Cremefraiche 9 %
3 æg
1 æggeblomme
3 spsk. Hvedemel
1 1/2 tsk vanillesukker
1 citron (saft og skal)
1 nip salt

Cremecheesen piskes cremet, og cremefraiche, mel og sukker piskes i, æggene tilsættes et ad gangen. Tilsidst røres vanille citronsaft, skal og salt i.
Cremen hældes på kiksebunden, og sættes i ovnen, som er indstillet på 200 gr. Varmluft. Bages i 10 min. Herefter sænkes varmen til 90 gr. Og cheesecaken bager herefter videre i 25 min. Når tiden er løbet ud, slukkes ovnen, og ovnlågen sættes på klem med en grydeske i klemme. Her skal cheesecaken nu stå og køle let af i 2 timer, hvorefter den kan sættes på køl.

Den bagte cheesecake smager fantastisk med en hindbærcoulis til og hvis det skal være endnu mere lækkert, så også en klat flødeskum eller cremefraiche. Det er bare verdens bedste bagte cheesecake, altså efter min mening…

Andre indlæg