Nytårsforsæt? Vi lover os selv og måske hinanden, at i det nye år skal det blive anderledes…

Rigtig mange mennesker hopper, nytårsaften, ind i det nye år, med en tanke/lovning om, at nu skal de leve sundere, være mere aktive, spare mere op, være en bedre kæreste eller you name it…. Idéerne er mange og forskellige, og rigtig mange kommer også rigtig godt fra start, meeen når de første par uger er gået.

Traditionen med nytårsforsæt går faktisk hele 4000 år tilbage til Babylonien. Dengang var nytårsforsættet, at man afleverede lånte redskaber tilbage. I oldtidens Rom lovede man oftest at være god mod andre mennesker, løfterne blev ved kristendommens indpas udskiftet med bønner og faste. Så allerede dengang for længe længe siden begyndte det at handle om løfter til sig selv og andre, at vi skulle leve sundere også videre og så videre…

Personligt har jeg næsten altid et løfte til mig selv om at nu skal jeg spise sundere og dyrke mere motion, og i år også et meget vigtigt løfte om, at jeg vil udvikle min spirende virksomhed, ved at være endnu mere modig og knap så ydmyg.

Selv om jeg elsker at bage kager fulde af sukker, smør og fløde, og har den vildeste passion for det, eksperimenterer jeg også ofte med opskrifter, som ikke indeholder sukker og hvedemel, også desserter lavet med sundere ingredienser, og det smager faktisk så godt, at du slet ikke tænker over, at der ikke er sukker i.

Jeg er blevet meget overrasket over det lille frø Chia, som minder lidt om hørfrø, og har nogle fantastiske og super sunde egenskaber.

– Ingen gluten eller kolesterol.
– Højt indhold af kostfibre.
-masser af mineraler, som calcium og magnesium.
-hjælper på sure opstød
-giver mæthedsfølelse og dermed måske også vægttab
Der er så mange spændende muligheder for hvordan du kan få Chiafrø ind i dagligdagen. Du kan putte det i brøddejen, på morgenmaden, i salaten og meget andet.
Nå, men mon ikke det var overbevisning nok til at opfylde bare ét nytårsforsæt, nemlig den sunde livsstil. I får i dag, min bedste opskrift på super lækker og mættende morgenmad med det skønne lille frø, og det føles næsten som at spise en dessert.
Opskriften kan varieres fuldstændig, som du og din fantasi lige har lyst til.

3 spsk Chiafrø
1,5 dl. Mandelmælk

1 dl. skyr

Lidt vanillekorn
1 lille nip salt
Søde med lidt agavesirup

Frøene puttes i en lille skål, og røres med mandelmælken, vanillen, saltet, skyren og siruppen. Sættes herefter i køleskabet til næste morgen.

Inden servering, toppes med masser af frisk frugt og bær, og lidt knas fra grofthakkede nødder eller mandler eller måske lidt ristede kokosflager.

God fornøjelse med den sunde livsstil.

Andre indlæg