Nu ruller Den store bagedyst lige om lidt over skærmen igen med et nyt hold bagelystne og helt sikkert skønne mennesker. Det giver mig dejlige flashback til den tid sidste år hvor jeg selv slog mine folder i Den store bagedyst. Det var en oplevelse for livet, en drøm som gik i opfyldelse, og det var en vildt spændende rejse at være med. Det har forandret mit liv fuldstændigt. Min bagelyst er vokset til uendelighed. Jeg elsker at bage og finde på nye spændende opskrifter. Jeg drømmer om kage, tænker på kage, bager kage, spiser kage, jeg kan slet ikke lade være… Det første jeg bagte i det store bagetelt var netop denne super skønne roulade. Den smager fantastisk. Den revne citronskal i dejen giver rouladen en dejlig syrlighed sammen med det tropiske fyld. Striberne er ikke så lette at få lagt helt lige, men hver kage er sit eget kunststykke, så pyt hvis de ikke bliver helt lige….

Rouladedej:
4 æg
200 g sukker
120 g hvedemel
60 g kartoffelmel
1 1/2 tsk bagepulver
1/2 st vanille

1/4 tsk salt
Skal af 1 citron

Flødeostecreme:
200 g cremecheese
1/4 l piskefløde
Skal og saft af en citron
1 st vanille
4 spsk flormelis

Mango/ananasmarmelade:

1/2moden mango

1/4 frisk ananas (kan også være henkogte på dåse ca. 4 ringe)

Skal og saft af 1 citron

100 g rørsukker

1/2 st. Vanille

Evt. Et par skiver ingefær

Pynt:

1/4 l. Piskefløde pisket til skum

Lidt vanillesukker

Pink frugtfarve

Chokoladesnirkler

Hk. Pistaciekerner

Spiseligt glimmer

Rouladen:

Pisk æg og sukker rigtig hvid og luftig. Sigt hvedemel, kartoffelmel og bagepulver i æggemassen sammen med den revne citronskal. Rør det hele forsigtigt sammen. Del dejen i 5 lige store dele (ca 125 g pr. farve) oh tilsæt forsigtigt de farver du bedst kan lide. Hæld den farvede dej i hver sin sprøjtepose og sprøjt dejen ud i diagonale striber på en bageplade med bagepapir. Fortsæt til pladen er fyldt. Bag rouladen 5 min. v/220gr. Tag bagte roulade ud på et opvredet viskestykke og køl den af.

Marmeladen:

Skær ananasskallen af og fjern lidt af stokken. Skræl mangoen. Snit ananas og mango meget fint (blend evt. ananassen, hvis du gerne vil have meget fin marmelade uden ‘klumper’). Kom frugten i en gryde og kog den med sukker, citronsaft- og skal og den udskrabede vanille samt den tomme stang i ca. 10 minutter. Smag til og vurdér, om der skal lidt ekstra citron eller sukker i. Fjern vanillestangen og ingefæren. Kom geleringspulveret i og kog videre i 2 minutter. Lad marmeladen køle.

Flødecremen:

Pisk fløden til let skum. Pisk derefter alle ingredienserne i og pisk til cremen er tyk og cremet.

Opbygning:

På den afkølede rouladebund (oversiden) smøres et lag flødecreme (ca. 1/2 cm tykt) der på smøres et tyndt lag marmelade. Rouladen rulles forsigtigt om fyldet løsne den langsomt fra bagepapiret ved at trække opad i papiret mens du ruller. Rouladen pyntes med flødeskum som er farvet med frugtfarve, chokoladesnirkler, lidt hakket pistaciekerner og lidt spiseligt glimmer.

 

Andre indlæg