I seneste vinterferien, hvor mange familier holder fri sammen, hvor mine egne børn og børnebørn har ferie, men jeg ikke har ferie, for kagefryd holder sjældent fri, så kommer tankerne hen imod hele det her familie liv, og det at være selvstændig. Det er en balancegang uden lige, at skulle navigere rundt i det, at skabe sig en forretning og samtidig skulle være kone, mor og bedstemor.

Det kan til tider være svært at skulle være kone, holde weekend, hygge og samtidig passe mine leveringer, aftaler og alle de dertilhørende tanker som selvstændig.

Da jeg i sin tid startede kagefryd op, var det med min familie i baggrunden, støttende og med beskeden om, at jeg skulle kaste mig ud i det her eventyr så var de lige bag mig til at støtte mig. Det har uden tvivl været en af de bedste støtter jeg kunne ønske mig, men det ændre desværre ikke ved det faktum, at ligemeget hvor støttende vi som mennesker ønsker at være, så går der skam også hverdag i det at være selvstændig, ja man skulle ikke tro det, men det er realiteten og årsag til at både min familie, og jeg selv indimellem glemmer det løfte vi gav hinanden inden opstarten af firmaet, nemlig at passe på hinanden, også når tingene bliver presset.

Vi får som alle andre, bidt og snerret af hinanden indimellem når det hele lige går lidt for stærkt, eller der er lidt for stille, og bekymringerne så tager over. I sidste ende er vi dog alligevel så stærk en familie, at vi formår at få talt om tingene, og på den måde får holdt sammen, selv når det synes aller sværest at tro på den fuldendte drøm, om et velfungerende og indbringende kagefryd. For lets face it, i sidste ende handler det som selvstændig i store træk om økonomi, og er der noget der kan splitte familier og ægtepar er det økonomi, men ikke i min familie, dette har jeg forsvoret for mig selv ikke får lov til at ske, for så meget jeg end elsker og er passioneret om kagefryd så kommer min familie i første række.

Nu skal vi da lige væk fra det seriøse emne, og over mod noget dejligt bagværk, en af mine mange yndlingskager er fragelité. Den er så super lækker, med sin blide og fløjlsbløde creme op imod den knasende sprøde marengsbund. Mums siger jeg bare.

Fragelité

230 g  flormelis
250 g  hasselnøddekerner
300 g  pasteuriserede æggehvider
1/2 tsk. Salt
1 spsk.  Kartoffelmel

Blend hasselnødder med halvdelen af flormelisen. Ikke for længe, da nødderne vil afgive olie og massen vil klumpe.

Pisk æggehviderne stive med saltet og tilsæt den anden halvdel af flormelisse, og pisk hvidere seje. Vend hasselnøddemassen og kartoffelmel forsigtigt i marengsen.

Bred dejen ud på et smurt stykke bagepapir og bag ved 170° i 20 min.

Mokkasmørcreme:
• 250 g smør (stuetemperatur)
• 50 g blød nougat (stuetemperatur)
• 175 g flormelis
• 1/2 dl espressokaffe
• 1/2 tsk salt
Pisk smør, nougat, salt og flormelis godt sammen. Efter 5 -10 min. Tilsættes den kolde espresso lidt ad gangen. Pisk yderligere 2-3 min. og cremen er klar til brug.
Når den bagte bund er kold fordeles cremen herpå og rulles forsigtigt sammen til en roulade, eller som jeg har gjort på billedet, stikke kagen ud til to cirkler og fordele cremen imellem og smøre kagen op og herefter pynte med ristede mandelflager og mere dejlig creme.

P.S. Hvis du laver fragelité som en lagkage, er det en god ide at hælde dejen ud i to cirkler. Du får nok også brug for at lave 1 1/2 portion af cremen for at få nok, men den er så lækker, så du kommer ikke til at fortryde det valg.

 

 

 

Andre indlæg