Efterår betyder for mig smukke farver, indendørs hygge med levendelys og dejligt duftende bagværk. En lun kanelsnurrer orden god kop kaffe, efter en dejlig tur i skoven er skøn at krybe sammen i sofaen med ☺️
Dej
5 dl sødmælk
50 g gær
1 æg
1 kg hvedemel
150 g sukker
2 tsk. salt
2 tsk. stødt kardemomme
150 g smør
Remonce
200 g blødt smør
200 g muscovadosukker
2 spsk. kanel
1/4 tsk salt
Pynt
Æggestrygelse
Mandelflager
Gæren opløses i mælken og de resterende ingredienser på nær melet tilsættes. Halvdelen af melet tilsættes og der æltes godt. Resten af melet tilsættes og der æltes godt i 10 min. Gerne på røremaskine. Det bløde smør tilsættes lidt efter lidt mens der æltes og når alt smørret er tilsat æltes igen 5 min. Dejen sættes til hævning 1 1/2 time. Slåes ned og rulles ud til en plade på ca 40×60 cm.
Ingredienserne til remoncen res godt sammen og smøres ud over dejpladen. Nu foldes den ene halvdel ind til midten af dejen og den sidste del af dejen foldes ind over så du har 3 lag. Dejen rulles igen ud til en plade på ca. 50×30 cm. Pladen Skæres i strimler på 2 cm. Hver strimmel snurres 2 x rundt om tommelfinger og pegefinger og det sidste stykke trækkes over de to snoninger og snurrende lægges på en bageplade med bagepapir. Hæver til dobbeltstørrelse. Pensles med æggestrygelse og drysses med mandelflager. Bages ca. 15 min. ved 200 gr.