Hvis du elsker chokolade og peanuts, vil du kunne høre englene synge når du spiser denne her tærte, den er helt igennem fantastisk.

 

Bund:
200 gr. Hvedemel
100 gr blødt smør
75 gr. Flormelis
1/2 tsk vanillesukker
2 spsk vand
1/4 tsk. Salt

Karamel:

1/2 ds. Dulce de leche

50 gr. Brun farin

50 gr. Smør

1/2 tsk vanillesukker

3 spsk. Sirup

1/2 tsk salt

Ganache:
200 g mørk chokolade
200 ml piskefløde
40 g glukosesirup

150 gr. Saltet peanuts

Sådan laver du chokoladetærte:
Bund:
Smuldr smørret i melet, og saml dejen hurtigt med de resterende ingredienser uden at ælte for meget. Læg dejen på køl i ca. 30 min. Rul dejen ud og fore en tærteform 16-18 cm. Med dejen. Blindbag bunden 10-15 min v/200° fjern papiret med fyldet fra blindbagningen, og sæt bunden i ovnen igen i 5-7 min. Til bunden er gylden og fin.

Fordel peanuts på den bagte bund.

Karamel:

Hæld alle ingredienserne i en gryde og kog forsigtigt mens du rører konstant, da karamellen let brænder på. Kok godt igennem i ca. 15 min., og fordel karamellen i tærtebunden oven på peanuts.

Ganache:
Hak chokoladen groft, og kom den i en skål. Bring fløde og glukosesirup langsomt i kog, og hæld det over chokoladen. Rør godt i skålen, indtil massen samler sig og får en blank overflade. Fordel ganachen på karamellen og sæt tærten i køleskabet et par timer eller helst natten over.

Pynt med saltede peanuts.

Andre indlæg