Ideen til denne kage kom, efter jeg længe havde gået og tænkt, at min gode gamle brownie skulle piftes lidt om og blive endnu mere fantastisk, så den fik en dejlig blød mousse på, og for at kæle lidt ekstra for kagen, skjulte jeg en chokolademousse i midten og lagde en lækker syrlig brombærmousse uden om den. Resultatet blev sublimt. Prøv at smag i bliver ikke skuffet…..
Browniebund
220 gr. smør
220 gr. chokolade
450 gr. sukker
4 æg
220 gr. mel
1 tsk. bagepulver
2 tsk. vanillesukker
1/2 tsk. salt
Der kan evt. tilsættes 100 gr. nødder af valgfri art.
Smør og chokolade smeltes sammen. Sukker tilsættes og de resterende ingredienser tilsættes og der røres godt. Dejen hældes i en springform (24 cm.) Bages 30 min. v. 200 gr.
Brombærmousse
300 gr brombær
75 gr. sukker
korn fra 1 stang vanille
saft og skal fra 1 citron
5 bl. husblas
2 æggeblommer
60 gr. sukker
4 dl. piskefløde
Tips!! tilsæt evt. 1-2 spsk. gran manier til moussen. det gør bare noget godt ved smagen.
Brombærrene koges godt med sukker, vanillekorn og den tomme skal, citronsaft og skal. Imens piskes æggeblommerne med sukker. Husblassen lægges i blød i koldt vand ca. 10 min. opløses i den varme kompot og det hele køles af. Når det er kølet af tilsættes æggesnapsen og piskefløden som er pisket til let skum.
Chokolademousse