Jeg fik lyst til at om fortolke den gamle dessert bondepige med slør til en skøn lagkage. Det var en sjov udfordring, og hold nu op det blev super lækkert med det lille twist af basilikum og den indbyggede solbærgele.
Lagkagebunde:
6 æg
200 g lyst rørsukker
200 g rugbrød uden kerner
2 spsk kakao
2 spsk kartoffelmel
2 tsk bagepulver
2 tsk vanille
1/2 tsk fint salt
50 g fint hakkede hasselnødder
Mousse
2 store æbler
3 pærer
1 stang vanille
4 spsk sukker
Skal og saft af 1 lime
Skal og saft af 1 citron
1/2 dl vand
1 spsk. hakket frisk basilikum
250 gr mascarpone
1/4 l. Piskefløde
7 blade husblas
Lidt pærelikør
Solbærgele
500 gr solbær
2 stjerneanis
Lidt ananas salvie
200 gr sukker
1 st. Vanille
Skal og saft af 1 citron
1-2 spsk gran manier eller anden likør
Mascarpone creme
250 gr mascarpone
1/4 l piskefløde
3-4 spsk flormelis
1/2 st. Vanille
100 gr Chokolade høvlet til spåner
Kagen
Tænd ovnen på 180°. Læg bagepapir i bunden af en springform på 22-24 cm i diameter Del æggene i blommer og hvider, og pisk æggeblommer og sukker hvidt. Tilsæt fintrevet rugbrød, kakao, kartoffelmel, bagepulver, salt, vanille og finthakkede hasselnødder. Pisk æggehviderne stive, og vend dem forsigtigt i dejen ad flere omgange. Fordel dejen i springformen, og bag kagen i ovnen i ca. 40 min. Lad den køle af, og del den i 2 bunde.
Moussen
Skræl æbler og pærer, fjern kernehuset og kog frugterne godt med skal og saft af citron og lime, vanille, sukker, basilikum og vand. Når det er godt kogt igennem og æbler og pærer er kogt ud blendes hele herligheden og husblassen, som er opblødt i koldt vand tilsættes den varme frugtens. Afkøles til det er lunkent piskefløde piskes til blødt skum og piskes godt med mascarpone.
Solbærgele
Alle ingredienserne på nær husblassen, puttes i en gryde og koges godt sammen. Og sies forsigtigt uden at mase bærrene for meget. Husblassen opblødes i koldt vand. Og tilsættes den siede saft. 2/3 af saften hældes i en rund form i samme diameter som kagen og er foret med husholdningsfilm. Den sidste 1/3 del hældes i en silikoneform med små halvkugler 3 cm i diameter. Det hele sættes på køl til det er stivnet.
Mascarpone creme
Fløden piskes til blødt skum og mascarponen piskes godt i med flormelis og vanille korn.
Opbygning
Kagen deles forsigtigt i tre bunde. Den 1. bund lægges på et fad og der sættes en kagering., foret med kageplast om. Gele pladen lægges på bunden og halvdelen af moussen hældes over. Den 2. Bund lægges på og den anden halvdel af moussen lægges på. Der lukkes med den sidste bund. Og kagen sættes på køl mindst 3-4 timer. Kagen op smøres med mascarpone cremen,og den høvlet chokolade lægges forsigtig rundt om kagen. På toppen sættes stjerner af cremen med en tyl. De små gele halv kugler skæres i kvarte og lægges på cremestjernerne. Der kan også pyntes med chokoladesnirkler i selvvalgt mønster.