Bedstefars skæg er en skøn kage. Jeg har omdøbt min udgave til Bedstemors skum. Jeg har leget med opskriften og tilført marcipan og appelsinskal til kagedejen, og smurt æblemos mellem kage og marengs. Det er en super lækker kombination og en dejlig variation til den traditionelle kage.

4 æg
250 gr smør
1/2 tsk salt
1 tsk vanillesukker
1 1/2 tsk bagepulver
400 gr. hvedemel
50 gr revet marcipan
2 dl mælk
Skal og saft af 1 appelsin

2 dl æblegrød

5 æggehvider
250 gr sukker
1/2 tsk æbleeddike
1/4 tsk salt

Pynt
Flødeskum
Tørret æbleflager
Hk. pistacie
Bages 30 min. ved  190° og igen 15 min. ved 190°

Smør og sukker piskes blødt og cremet. Æggene tilsættes 1 ad gangen.  De øvrige ingredienser i dejen tilsættes  og der røres godt til dejen er fin og glat. Dejen fordeles i en bradepande 30×40 cm. og bages 30-40  min. ved 190°

Mens kagen bager piskes æggehviderne stive med sukker og salt, eddiken piskes i når marengsmassen er stiv og blank.

Kagen tages ud, og æblemosen fordelse forsigtigt på kagen og ovenpå mosen fordeles marengsen. Du kan også putte marengsmassen i en sprøjtepose med en tyl i og sprøjte marengsen i et fint mønster.

Kagen sættes i ovnen igen og bages yderligere 15 min. ved 190°

Når kagen er afkølet pyntes den med flødeskum, pistacie og tørret æbleskiver.

Andre indlæg