Stille tider

Stille timer og tanker om store ønsker.

Hverdagen er for alvor trådt i karakter her i det nye år, og kagefryd møder stille stunder, men ingen stille stunder skal gå stille hen her hos kagefryd, så jeg bruger den overskydende tid på at tænke større tanker for kagefryd, for hvad året skal bringe med sig for min lille spirende virksomhed. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg siden, før min deltagelse i den store bagedyst har drømt om at starte min egen café, få muligheden for at se glæden hos mine kunder når de nyder mit dejlige bagværk, og kagekreationer sammen en god kop kaffe/the.

Der følger mange tanker med en sådan beslutning, både fordi den økonomisk kan være et kæmpe sats, men også bindende fordi der jo ville skulle investeres både i lokaler, interiør og andre praktiske foranstaltninger for at få en café op og køre, og så at den rent faktisk kunne ende ud med at blive den succes jeg håber sådan på, hvis modet nogensinde skulle indhente mig, og økonomien tilgodekomme mig. Jeg tænker også meget på om fremtiden for kagefryd mon skal indebære spændende kage kurser i mit skønne kagekøkken for, lige så kageglade mennesker som jeg selv. Jeg ville syntes det var fantastisk at kunne lære fra mig af alle mine kundskaber såsom chokoladetemperering, hvordan man får en god mousse, cheesecakes og generelt at skabe smukke kager, men så igen opstår tankerne på om der mon overhovedet er nogle som har lyst til at investere tid, og penge i et sådan projekt.

Som i nok kan læse kære læsere så flyver tankerne rundt her i kagefryd, intet er sikkert, kun denne ting, at min passion og lyst aldrig vil ændre sig, men skulle der sidde nogle derude med en mening eller gode iværksætter tanker så tøv endelig ikke med at skrive til mig. Bekræftelse fra kunder, læsere og følgere på diverse portaler er nu engang vejen frem og måden hvormed jeg finder ud af hvad der er go/no go.

Jeg ved godt, at det skulle have været sundere kostvaner her i januar, og jeg indrømmer, at jeg ikke er den bedste til at overholde det….i næste uge lover jeg en super lækker, let og SUND opskrift…i denne uge får i altså min allerbedste opskrift på super lækre hindbærsnitter. Noget som også kunne blive en klar klassiker hvis jeg en dag fik realiseret café-drømmen. De er hurtige at lave og smager bare så super skønt. Du kan variere fyldet mellem dejpladerne lige efter din fantasi. Det er dejligt når opskriften engang imellem er let at gå til og ikke kræver den allerlængste forberedelsestid. Jeg har altid blødt smør stående klar på køkkenbordet, så jeg kan lave en hurtig omgang cookies eller en lækker kage, for kage skal vi aldrig gå ned på….

Dej:
390 g hvedemel
200 g sukker
50 g mandelmel eller fintblendede smuttede mandler
kornene af ½ vaniljestang eller 1 tsk vanillesukker
275 g smør
1/4 tsk salt
5 tsk vand

Fyld:
400 g god hindbærmarmelade eller en anden dejlig marmelade lige efter din smag.

Pynt:
1 sammenpisket æg til at pensle med
Rørsukker til drys
Ca. 100 gr hvid smeltet chokolade
Frysetørret hindbær
Hk. Pistaciekerner

Sådan gør du:
Kom hvedemel, sukker, mandelmel og vaniljekorn i en stor skål. Bland det sammen. Skær smørret i mindre stykker, og gnid det ind i melblandingen med fingrene, til der kommer en masse ‘krummer’. Tilsæt vandet, og saml dejen hurtigt, men sørg for, at den er ensartet. Del dejen i to lige store portioner. Rul den ene halvdel ud til en firkantet plade mellem to stykker bagepapir. Dejpladen skal være ca. 3 mm tynd. Gør det samme med den anden portion dej. Sørg for, at de har samme størrelse. Læg de to dejplader på et fladt fad eller et fladt sted i køleskabet, og lad dejen hvile i 1 time.

Forvarm ovnen til 190º ved varmluft. Tag en dejplade ud af køleskabet, og fjern det øverste lag bagepapir. Før pladen over på en bageplade. Fordel marmeladen på dejen i et jævnt lag. Tag den anden dejplade ud af køleskabet, og fjern det ene stykke bagepapir. Læg pladen over marmeladen, og fjern bagepapiret. Tryk først let i midten, så der ikke er noget luft imellem lagene, og dernæst rundt langs kanten, så dejpladen er helt tæt.

Pensl overfladen med æg, og prik derefter det øverste lag mange gange med en gaffel. Drys med rørsukker. Sæt kagen i ovnen, og lad den bage i ca. 25 minutter, eller indtil overfladen er gylden. Tag kagen ud af ovnen, og lad den køle helt af på en rist. Skær kagen i passende stykker. Når snitterne er kølet, pyntes de med den smeltede chokolade i lige det mønster du har lyst til.

Leave a Reply

Your email address will not be published.