Juleaften åh hvor er du sød…..

Nu er det endelig ugen op til juleaften. Ventetiden er næsten forbi og magien kan så småt begynde. Vi er ved at være så klar til at indtage julens magi og alt det smukke den bringer med sig. Sidste weekend købte vi juletræ, og når vi selv skal sige det, har vi fået plantagens smukkeste træ. Det er så vidunderligt smukt og 2,50 m. Højt, juletræet skal efter min mening nå helt til loftet, ellers er det bare ikke et rigtigt juletræ.

Nu mangler kun lige de sidste indkøb, og de sidste gaver som skal pakkes ind og mærkes, og så også lige alle de andre 1000 sidste detaljer, der skal til for at få skabt lige nøjagtig de juletraditioner og den julemagi vi elsker i min familie.
De sidste dage op til juleaften har vi nogle helt faste traditioner, som mine børn og nu også børnebørn holder meget af, og slet ikke kan eller vil undvære.
Det starter allerede d. 22. December, hvor vi pynter juletræet, og hygger med hjemmebagte æbleskiver og gløgg, alt imens julemusikken strømmer ud igennem hele hjemmet. D. 23. Står den på en kæmpe gryde risengrød, og der må kun lige nøjagtigt spises til der er nok grød til risalamanden juleaften, så skal kålen til den uundværlige rødkål snittes og mandlerne skal smuttes. Vi klargører også alle de dejlige fade med hjemmelavet juleknas, lige klar til at sætte på bordet.så kommer juleaften endelig, hvor vi efter julemaden er spist, og den store dyst om hvem som finder mandlen, og vinder den evigt hemmelige mandelgave som vi også hvert år skiftes til at købe, så den bevares mest mulig hemmelig, og derved endnu mere magisk når der kun er en person ved bordet, som ved hvad mandelgaven består af.
Den største opgave juleaften er vel i bund og grund fordøjelsen af al den fantastiske julemad vi klarer os igennem, med snak og hygge rundt om det smukke julebord. Og julebordet anno 2017 vil i år blive prydet med rød og guld som farvetema. Endnu en årlig tradition, som min datter og jeg sammen, altid vælger og gør en kæmpe dyd af at få sat sammen så årets julebord bliver fuldstændig magisk og vanvittigt smukt. Nu kan julens glæder, ro og totale familiehygge igangsættes.

Denne uges citat har jeg valgt fordi det om noget sætter gang i tankerne tilbage til den tid hvor jeg selv som barn havde tårnhøje forventninger og en kæmpe glæde til juleaften.

Citat fra “Peter’s Jul” af Johan Krohn

Jeg glæder mig i denne tid;
nu falder julesneen hvid,
så ved jeg julen kommer
Min Far hver dag i byen går
og når han kommer hjem, jeg står
og ser hans store lommer.

En dejlig opskrift til en kage, skal i have, og i denne uge, en som kan pryde smukt på julefrokostbordet eller en hvilken som helst anden anledning til kage ( for hvornår er det ikke kagetid :-)). Denne her super lækre julet cheesecake, er så skøn og fuld af julesmag med en god syre og en lækker blødhed.

 

Jule Cheesecake

300 gr. Pebernødder
2 spsk brun farin
1/2 tsk salt
100 gr grofthakket pecannødder
150 gr smeltet smør

1 glas amarena kirsebær
2 spsk. Citronsaft
1/2 l piskefløde
500 gr. Cremecheese
100 gr. Flormelis
2 tsk. Vanillesukker
Sirup fra kirsebærrene
3 spsk. Citronsaft
4 bl husblas
Kiksene lægges i en pose og knuses med en kagerulle, du kan også knuse dem i en blender, så bliver de meget fintmalet. Pecannødderne hakkes groft og det hele blandes med brun farin og smeltet smør. Massen fordeles i en springform 22 cm, foret med kageplast, eller hvis du har, så en kagering. Sæt formen på køl, og lav imens bunden køler cremecheesecremen.

Husblassen lægges i blød i koldt vand. Kirsebærene sies fra siruppen. Så piskes cremecheesen let med flormelis, vanillesukker og siruppen fra kirsebærrene. Fløden piskes til let skum og blandes forsigtigt med cremecheeseblandingen. Husblassen smeltes forsigtigt i microovnen eller i en gryde og blandes med citronsaften. Når husblasblandingen er kølet af røres den i cremecheesemassen sammen med de let hakkede amarena kirsebær, og det hele hældes over bunden og sættes igen på køl mindst 4 timer og gerne til dagen efter.

Cheesecaken kan pyntes med lige hvad du har lyst til. Du kan hælde en gele på inden du tager den ud af formen. Dekan også som jeg har gjort, pynte med chokolade juletræer og forgyldte bær. Kun fantasien sætter grænsen hvor smukt du pynter kagen. Rigtig god fornøjelse.

RIGTIG GLÆDELIG JUL…..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.