cof

Mazarintærte med flødecreme og dejlige friske bær

En mazarintærte kan man aldrig blive træt af at spise. Den kan spises året rundt. Den kan pyntes i det uendelige, med lige hvad sæsonen byder på af friske bær og frugter. Du kan også få en vildt lækker tærte hvis der toppes med chokoladeganach eller en karamelcreme. Med andre ord så kan du putte lige nøjagtig det du har lyst til på kagen, og måske du opdager nye smags sammensætninger du aldrig havde tænkt på i eksperimenter tæt med denne super lækre tærte og det vil med garanti ikke gøre den dårligere…….

Mørdej
150 g hvedemel
75 g blødt smør
50 g flormelis
1/2 tsk. Vanillesukker
1-2 spsk. Koldt vand eller 1/2 æg
1 nip salt

Bland mel, flormelis, vanillesukker og salt.
Smuldr smørret i og ælt forsigtigt det hele sammen med æg eller vand. Ælt ikke for længe dejen skal kun lige samle. Lægges på et stykke film, trykkes lidt fladt og lægges på køl i 30 min.
Rulles ud til ca ½ cm tykkelse og flyttes forsigtigt over i tærteformen 16-20 cm.

Mazarinmasse
150 g marcipan
150 g sukker
100 g blødt smør
2 æg
25 g mel
Bland sukker, marcipan og smør til en ensartet masse.
Kom æg i et ad gangen og pisk godt.
Tilsæt melet og rør til ensartet.
Fordel mazarinmassen på dejen i formen, så det når 2/3-dele op i tærten og bag ved 180 grader i ca. 20-25 minutter til tærten er gyldenbrun. Afkøl mazarintærten.

Vanillecreme
1/4 l. Piskefløde
75 gr. Cremecheese
2-3 spk flormelis
1 tsk. vanillesukker
Evt. lidt revet appelsin eller citronskal

Fløde, cremecheese, flormelis og vanille piskes til en dejlig let fast creme, som putter i en sprøjtepose med tyl og fløde. Sættes på tærte. I små toppe. Der pyntes med masser af friske bær.

3 comments

  1. I’m now not positive where you’re getting your information, but good
    topic. I needs to spend a while learning much more or understanding more.
    Thank you for magnificent information I used to be in search
    of this information for my mission.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.