Fantastiske æblesnitter

Jeg har lavet en stor portion æblesmør af efterårets dejlige æbler. Æblesmør er let at lave, det tager bare tid, fordi det skal koge meget længe for at få den skønne cremet konsistens. Her har jeg brugt æblesmørret som fyld i en lækker frisk æblesnitte. Det er et skønt alternativ til de traditionelle hindbærsnitter.

Dejlig friske æblesnitter

Ca 20 stk.

Dej:
390 g hvedemel
200 g sukker
50 g mandelmel eller fintblendede smuttede mandler
kornene af ½ vaniljestang eller 1 tsk vanillesukker
275 g smør
1/4 tsk salt
5 tsk vand

Fyld:
500 g æblesmør eller en anden rigtig dejlig marmelade

Pynt:
1 sammenpisket æg til at pensle med
Rørsukker til drys
Ca. 100 gr hvid smeltet chokolade
Tørret æbleflager
Hk. Pistaciekerner

Sådan gør du:
Kom hvedemel, sukker, mandelmel og vaniljekorn i en stor skål. Bland det sammen. Skær smørret i mindre stykker, og gnid det ind i melblandingen med fingrene, til der kommer en masse ‘krummer’. Tilsæt vandet, og saml dejen hurtigt, men sørg for, at den er ensartet. Del dejen i to lige store portioner. Rul den ene halvdel ud til en firkantet plade mellem to stykker bagepapir. Dejpladen skal være ca. 3 mm tynd. Gør det samme med den anden portion dej. Sørg for, at de har samme størrelse. Læg de to dejplader på et fladt fad eller et fladt sted i køleskabet, og lad dejen hvile i 1 time.

Forvarm ovnen til 190º ved varmluft. Tag en dejplade ud af køleskabet, og fjern det øverste lag bagepapir. Før pladen over på en bageplade. Fordel nu æblesmør eller marmelade på dejen i et jævnt lag. Tag den anden dejplade ud af køleskabet, og fjern det ene stykke bagepapir. Læg pladen over marmeladen, og fjern bagepapiret. Tryk først let i midten, så der ikke er noget luft imellem lagene, og dernæst rundt langs kanten, så dejpladen er helt tæt.

Pensl overfladen med æg, og prik derefter det øverste lag mange gange med en gaffel. Drys med rørsukker. Sæt kagen i ovnen, og lad den bage i ca. 25 minutter, eller indtil overfladen er gylden. Tag kagen ud af ovnen, og lad den køle helt af på en rist. Skær kagen i passende stykker. Når snitterne er kølet, pyntes de med den smeltede chokolade i lige det mønster du har lyst til.

Æblesmør:
1½ kg syrlige æbler
4 dl vand
400 g rørsukker
1 knips salt
1 vaniljestang
5 kardemommekapsler
2 stænger kanel
2 stjerneanis
Evt 1 dl. Æbleeddike

Æblerne vaskes og skæres i både, inden de puttes i en gryde (nej, du skal hverken fjerne skræl eller kernehus). Hæld vandet over æblerne, bring gryden i kog og lad æblerne simre under låg, indtil de er kogt helt ud.

Tag gryden af varmen og mos æblemassen gennem en sigte, så det bliver til fin puré. Den fine puré hældes i en gryde sammen med sukker og salt. Vaniljestangen flækkes, vaniljekornene skrabes ud,  både korn og den tomme stang puttes i gryden sammen med kardemomme,  kanel og stjerneanis.

Bring mosen i kog og lad de simre et par timer. Til massen er blød og cremet.

Hæld æblesmørret på skoldede glas og nydes.

9 comments

  1. Great beat ! I wish to apprentice at the same time as you amend your web site, how could i subscribe
    for a blog site? The account aided me a appropriate deal.
    I had been tiny bit acquainted of this your broadcast offered
    bright clear idea

  2. Excellent beat ! I would like to apprentice while you
    amend your site, how can i subscribe for a blog site?
    The account aided me a acceptable deal. I had been tiny bit acquainted
    of this your broadcast provided bright clear concept

  3. xiaomi store says:

    Hmm it seems like your blog ate my first comment (it was
    extremely long) so I guess I’ll just sum it up what I had written and say, I’m thoroughly enjoying your blog.
    I as well am an aspiring blog blogger but I’m still new
    to everything. Do you have any tips for beginner blog writers?
    I’d really appreciate it.

  4. I’ll immediaely grasp ʏour rss as Ι can not to find
    yߋur e-mail subscription hyperlink оr newsletter service.
    Ⅾo уoս’ve аny? Kindly permit me realize іn ordеr
    that I could subscribe. Thankѕ.

  5. I like the valuable information you supply for your articles.
    I’ll bookmark your blog and check once more right here regularly.
    I’m fairly sure I’ll learn lots of new stuff proper here!

    Good luck for the following!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.