Dejlige sprøde langtidshævede boller

Jeg har brugt denne her opskrift i årevis, den er super enkel og hurtig, da den ikke skal æltes med andet en grydeske, og bollerne bliver så skønne og sprøde og kan drysses med lige de kerner du har lyst til.

 

8 dl. Koldt vand

50 gr. Gær

3 tsk. Salt

ca 1000 gr. Hvedemel

2 tsk. Honning

 

alle ingredienserne røres godt sammen me den ske. Dejen er lidt klistret. Det skal den være.

Dejen hæver natten over i køleskabet. med en ske dyppet i vand tager du dejen op i passende klumper og sætter dem på bagepladen med bagepapir på. Hvis du vil lave brød hældes dejen forsigtigt ud på et melet bord, så luften ikke slåes ud. Deles i to. Snoes forsigtig og lægges på bagepladen. Pensles med æg og drysses med hvad du har lyst til. bollerne bages 25 min. Ved 220 gr.(varmluft). Hvis du former brød bages de 10 min v. 250 gr.(varmluft). Derefter skrues ned til 200 gr.(varmluft). Og brødene bages yderligere 25 min.

 

PS!!! Dejen kan også hæves på køkkenbordet 2-3 timer.

 

 

2 comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.