Gateau Marcel my way

 

Jeg elsker Gateau Marcel, og har arbejdet med opskriften, så den nøjagtig passer til mine smagsløg. Jeg elsker den super fløjslbløde mousse og den svampede bund, og så tanken om at moussen også er bunden bare bagt. Det gør den let og hurtig at lave. Det er en vanvittig lækker kage med kaffe og appelsin toner.

150 g mørk chokolade

150 g smør

150 g sukker

Revet skal af 1 appelsin

1/2 vanillestang

100 g pasteuriseret æggeblommer

120 g pasteuriseret æggehvider

Smelt chokolade og smør i en skål over vandbad.

Pisk æggeblommer og 2/3 af sukkeret luftigt i en anden skål.

Rør forsigtigt chokoladeblandingen i æggesnapsen.

Pisk æggehviderne stive i en tredje skål, og bland resten af sukkeret (1/3) undervejs.

Vend de piskede hvider i chokoladeblandingen.

Smør en springform (18 cm i diameter), og fordel halvdelen af moussen i formen.

Bag den ved 175 grader i cirka 25 min.

Stil resten af moussen på køl imens.

Lad den bagte bund køle af, og fordel resten af moussen oven på bunden.

Stil den færdige kage tilbage i køleskabet, og lad den sætte sig natten over.

Drys kagen med cacaopulver og pynt med bær og hvad du lige har lyst til

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.