Små fine gulerods chessecakes

Jeg blev inviteret til casting på den store bagedyst. Det var så vildt. Jeg skabt en kage jeg kunne tage med, som fortalte lidt om min kagestil og om hvem jeg var. Det blev min fortolkning af en af mine bedste opskrifter i ny stil.

Små fine gulerods chessecakes

10 stk.

Bund:
300 gr. Brun farin
2 dl  smagsneutral olie
4 æg
275 gr. Hvedemel
1 tsk salt
2 tsk vanille
2 tsk bagepulver
1/2 tsk natron
2 tsk kanel
375 gr. Revet gulerod
Revet skal af 1/2 citron
35 gr. Hk. Nødder

Farin og æg piskes godt, og de øvrige ingredienser tilsættes og der røres igen rigtig godt. Dejen hældes i en form ca. 30×40 cm og bages 30-40 min ven.  190 gr.

Cremecheese mousse:
4 blade husblas
200 g cremecheese
2 æggeblommer
2 dl Cremefraiche 18%
2 tsk vaniljesukker
skal og saft fra 1 citron
2 æggehvider
75 g flormelis

Læg husbalssen i blød i koldt vand i 10 min. Rør æggeblommer med creemecheese, vanille, citronsaft og skal samt cremefraiche. Rør den opblødte og smeltede husblas med lidt af cremen og tilsæt den til resten af cremen. Pisk æggehviderne stive og sigt flormelis i, pisk yderligere 2 min. og vend massen i ostecremen. Fordel cremen over kiksebundene og sæt kagerne på køl i 3-4 timer eller til næste dag.

Gulerodsgelé:
½ l friskpresset gulerodssaft
rørsukker
Ca 1/2 l appelsinsaft
8 blade husblas

Varm gulerodssaften op og juster smagen med sukker og appelsinsaft, så der kommer en god balance mellem syre og sødme. husblas udblødes i koldt vand, inden den smeltes i den varme gulerodssaft.

Kandiseret gulerod:

1 gulerod

200 g sukker

0,5 dl vand

Kog vand og sukker op. Skær imens strimler af guleroden på en mandolin eller med en tyndskræller. Kog strimlerne i sukkerlagen i et par minutter og læg dem så på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem ved 130 grader i halvanden til to timer. Det kan godt være de ikke føles helt sprøde endnu, men det bliver de så snart de kommer ud af ovnen. De kan holde et par dage.

Samling af kagerne:
Der udstikkes 10 små kagebunde med en cylinderform som er 8 cm i diameter. Cylinderformene fores med kageplast, og bundene lægges i. Dernæst fordeles moussen på kagebundene og de sættes på køl i mindst en timer. Når moussen har sat sig hældes den afkølede gele forsigtigt oven på moussen og sættes på køl til geléen er stivnet. Kagerne tages forsigtigt ud af formene og kageplast en tages af. Nu kan kagerne pyntes med de kandiserede gulerødder og evt. lidt kandiserede citronskal.

One comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.