Min traditionelle jordbærkage

Hvad er en sommer uden en jordbærkage. Jeg kan ikke komme uden om denne lækkerhed når de danske dejlige søde jordbær kommer på markedet. Det er sådan en lækker kage fuld af sommer og sol.

 

200 gr. smør

200 gr. marcipan

200 gr. sukker

3 æg

50 gr. hvedemel

1/2 tsk salt

 

500 gr. jordbær

100 gr. mørk chokolade

1 dl. ribsgelé

 

Fremgangsmåde

Marcipanen rives groft.

Smør og sukker piskeks godt sammen, derefter tilsættes æggene et ad gangen.

Den groftrevet marcipan røres i, og til sidst tilsættes hvedemelet, hvorefter efter det hele røres til dette er godt blandet sammen.

Dejen hældes i et tærtefad, ca 20 cm i diameter.

Bages 20 minutter ved 185 grader.

Efter bagningen skal kagen køle helt ned og pensels når kold med smeltede chokolade

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.