Julen er forbi og et nyt år venter

Julen 2017 har på alle tænkelige måder været helt igennem fantastisk, en jul lige efter mit hovede, fuld af kærlighed og skøn mad. 

Jeg har brugt den forgangne uge på at udvikle den helt perfekte nytårsdessert 2017, tænkt tanker om smagsvariationer, konsistenser og sammensætninger generelt, og jeg garanterer jer, det bliver godt. Den obligatoriske hjemmelavet kransekage høre sig selvfølgelig også til, samt en lækker 3-retters menu der til stadighed er under udarbejdelse.
Jeg har i samme tid også tænkt store tanker for kagefryd i det nye kommende år. Jeg er så mange gange, på min pop-up café, på værftets madmarked blevet spurgt om ikke jeg kan afholde kage kurser, så alle i skønne bagelystne mennesker kan lærer alle de gode bage fif og finesser, som jeg kan og trygt manurerer rundt i. Dette forsøger jeg i det nye år, at gøre til en realitet, og har derfor igangsat en tilmelding til et kagekursus allerede i januar, så tjek endelig min Facebook eller Instagram side ud for mere information, det ville være en fornøjelse at opleve nogle skønne timer med kageglade mennesker som mig selv.
Hvad skal der ellers ske for kagefryd i det nye år, jo jeg skulle gerne få flere skønne café aftaler i hus så flere cafeer kan sælge kagefryds lækre bagværk. Og så er der jo også mine ugentlige indlæg her i avisen, som skal forfattes, så i søde læsere kan fortsætte med at læse med om alt det spændende der er i sker hos kagefryd i det nye år, og selvfølgelig nye dejlige opskrifter. I januar vil der bl.a. komme skønne opskrifter på taljevenligt bagværk, jeg vil også lege med det veganske bagværk, så en masse nyt og spændende i vente.

Opskriften i denne uge, er en klar mulighed til dette års nytårsdessert, en klassiker jeg afprøvede første gang for et par år siden til nytår, og det var med STOR succes, og derfor videreudviklet lidt på med nye smage. Det er en virkelig lækker, festlig og super frisk dessert, perfekt til en fantastisk afslutning på nytårsmenuen…

Champagne/mango cremechesemousse
I glinsende chokolaseskaller og med nøddekiksebund

Chokoladeskaller:
200 gr. Chokolade
1 silikoneform med huller på 7 cm. I diameter.

Temperer chokoladen og pensel den i formens huller. Sæt på køl ca. 10 min.

Cremecheese mousse:
6 blade husblas
200 g cremecheese
2 æggeblommer
2 dl Cremefraiche 9%
2 tsk vaniljesukker
1 mango
Skal og saft af 1 citron
1 dl. Champagne
1 dl piskefløde
2 æggehvider
100 g flormelis
Store tern af endnu 1 mango (2×2cm)

Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min. Rør flødeosten sammen med æggeblommer, cremefraiche, vaniljesukker, champagne, citronskal og -saft samt mangokødet som er blendet. Tag husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den i en smule varm citronsaft. Rør husblassen med lidt af flødeosteblandingen og vend den i resten. Pisk hviderne stive, tilsæt flormelis og pisk i yderligere ca. 2 min. Pisk også fløden til let skum, og vend det i cremen, til sidst vendes også de stiftpiskede hvider i flødeosteblandingen. Hæld fromagen i skallerne i formen, og tryk den friske mangoterning ned i mousse, og sæt dem på køle mindst 3 timer eller gerne til næste dag.

Kiksebund:
100 gr. Hk. Nødder
100 gr. Digestive kiks
100 gr. Smeltet smør
2 tsk. Vanillesukker
1 nip salt

Nødderne og kiksene knuses og blandes med smøret. Smuldret hældes ud på bagepapir og trykkes godt sammen til en plade Ca. 1 cm tyk. Lægges på køl. Stikkes ud til små kager med samme diameter som hullet i silikoneform. De små kager lægges på moussen og det hele trykkes forsigtigt ud af silikoneform. Klar, parat, server.

RIGTIG GODT NYTÅR!!!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.