Dejlig blødt solsikkebrød

Du skulle prøve det her lækre brød. Det er sjovt at lave, og så bliver det helt fantastisk dejlig gult, svampet og blødt. Jeg brugte det som madbrød til gæstemad, men det kan også sagtens spises med smør og ost til en dejlig morgenstund.

 

Ingredienser

3½ dl. lunkent vand

2 dl. yoghurt naturel

25 g. gær

850 g. hvedemel

2 tsk. gurkemeje

2 tsk. salt

2 tsk. honning

½ dl. olie

50 g. smeltet smør til pensling mellem lagene

1 sammenpisket æg til pensling og sorte sesamfrø til drys.

 

Ælt dejen godt og længe – omkring 10 minutter.

 

start med det store stykke. Det deles i 5 lige store stykker.

 

Rul hvert stykke ud til en diameter på ca. 20 cm.

 

Læg stykket på bagepapir på pladen og pensl med smeltet smør.

 

Læg et nyt stykke ovenpå, og pensl også det med smør.

 

Sådan fortsætter man, til alle 5 stykker er rullet ud og lagt ovenpå hinanden. Det øverste sidste stykke pensles ikke med smør.

 

 

 

Nu skæres dejstykkerne igennem, fra midten og næsten ud til kanten endelig ikke helt ud (ca 2 cm fra kanten) sådan at der er 8 trekanter. Skær med en skarp kniv. Fold dejstykkerne tilbage.

 

Nu deles den næst-største dejklump i 5 stykker, der hver rulles ud til en diameter på ca. 16 cm. De skal passe ned i hullet.

 

Læg dem ovenpå hinanden og pensl med smeltet smør mellem hver lag. Det sidste lag skal ikke pensles.

 

Skær dejen igennem som den første samling og fold dejlstykkerne tilbage.

 

Nu tages den sidste klump og formes til en stor bolle. Læg den i hullet i brødet. Brødet efterhæver lunt og tildækket i 30 minutter.

 

Pensles med sammen pisket æg (ikke på siderne) og drys med sorte sesamfrø i midten. Bages ved 200 grader almindelig ovn i ca. 30 minutter.

Ingredienser

3½ dl. lunkent vand

2 dl. yoghurt naturel

25 g. gær

850 g. hvedemel

2 tsk. gurkemeje

2 tsk. salt

2 tsk. honning

½ dl. olie

50 g. smeltet smør til pensling mellem lagene

1 sammenpisket æg til pensling og sorte sesamfrø til drys.

 

Ælt dejen godt og længe – omkring 10 minutter.

 

start med det store stykke. Det deles i 5 lige store stykker.

 

Rul hvert stykke ud til en diameter på ca. 20 cm.

 

Læg stykket på bagepapir på pladen og pensl med smeltet smør.

 

Læg et nyt stykke ovenpå, og pensl også det med smør.

 

Sådan fortsætter man, til alle 5 stykker er rullet ud og lagt ovenpå hinanden. Det øverste sidste stykke pensles ikke med smør.

 

 

 

Nu skæres dejstykkerne igennem, fra midten og næsten ud til kanten endelig ikke helt ud (ca 2 cm fra kanten) sådan at der er 8 trekanter. Skær med en skarp kniv. Fold dejstykkerne tilbage.

 

Nu deles den næst-største dejklump i 5 stykker, der hver rulles ud til en diameter på ca. 16 cm. De skal passe ned i hullet.

 

Læg dem ovenpå hinanden og pensl med smeltet smør mellem hver lag. Det sidste lag skal ikke pensles.

 

Skær dejen igennem som den første samling og fold dejlstykkerne tilbage.

 

Nu tages den sidste klump og formes til en stor bolle. Læg den i hullet i brødet. Brødet efterhæver lunt og tildækket i 30 minutter.

 

Pensles med sammen pisket æg (ikke på siderne) og drys med sorte sesamfrø i midten. Bages ved 200 grader almindelig ovn i ca. 30 minutter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.