Små fine chokoladeskaller med skøn clementinmousse

Denne lille chokolade herlighed er perfekt til en nytårsdessert eller bare til en hyggelig afslutning på en god middag. Under den tynde chokoladeskal gemmer sig en mousse med clementin og en sprød kiksebund.

12 stk.

Chokolade skaller:

150 gr.  Chokolade

1 silikoneform 7 cm.

Tempereret chokoladen og pensel den i formens huller. Sæt på køl ca.  10 min.

mousse:
5 blade husblas
200 g cremecheese
2 æggeblommer
2 dl piskefløde
2 tsk vaniljesukker
saft fra 3 clementiner
Skal af 1 clementin
1 dl. Asti
2 æggehvider
100 g flormelis

Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min. Rør flødeosten sammen med æggeblommeren og pisk fløden til let skum. vaniljesukker, asti, clementinskal og -saft. Tag husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den i en smugle varm clementinsaft. Rør husblassen med lidt af flødeosteblandingen og vend den med flødeskummet. Pisk hviderne stive, tilsæt flormelis og pisk i yderligere ca. 2 min. Vend de stiftpiskede hvider i flødeblandingen. Hæld fromagen i skallerne i formen og sæt dem  i køleskabet mindst 3 timer eller til næste dag.

Kiksebund.

150 gr. Digestive kiks

80 gr. Smeltet smør
2 tsk.  Vanillesukker

kiks knuses og blandes med smøret. Smuldret hældes ud på bagepapir og trykkes godt sammen til en plade Ca.  1 cm tyk. Lægges på køl. Stikkes ud til små kager med samme diameter som hullet i silikoneform. De små kager lægges på moussen og det hele trykkes forsigtigt ud af silikoneform.  Klar, parat, server.

2 comments

  1. May I just say what a comfort to uncover a person that really knows
    what they’re talking about on the web. You certainly know
    how to bring a problem to light and make it important.
    A lot more people ought to read this and understand this side of the story.
    I can’t believe you’re not more popular since you definitely
    have the gift.

  2. If you want reading news, you will want to work with an onlkne news aggregate to aaid improve your
    comprehension skills inside the new vernacular. The relationships you establish
    will be the difference between youur ability too ucceed and some time wasted.

    Over thhe approaching months I’ll be writing some articles revealing the secrets tto pr (all the stuff
    a journalist won’t woul love you to know.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.