Dejlig friske koldskåls cheesecake

Denne cheesecake fik jeg lyst at prøve en varm sommerdag. Den er fuld af sol og sommer, det er koldskål med kammerjunkere i en kage, hvor lækkert kan det blive. Jeg forkælede den  med en lækker blåbærgele hvor jeg ikke siede bærrene fra… Den blev så super lækker!
Kiksebund
150 gr. kammerjunker
150 gr. digestive kiks
150 gr smeltet smør
Kiks og kammerjunker knuses fint og blandes godt med den smeltede smør. Smuldret trykkes godt sammen i en springform 20-24 cm. og sættes koldt mens cremen laves.

koldskål-cremen:
5 dl kærnemælk
2 æggeblommer
korn fra en vaniljestang
1 dl sukker
400 g flødeost
saft og skal af en citron  (usprøjtet)
6 husblas

Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn til en luftig æggesnaps og rør kærnemælken i sammen med citronskal.

Pisk koldskål-massen godt sammen med flødeosten.

Lad cremen stå og trække, mens du opbløder husblas i koldt vand.

Smelt husblassen og kom hæld citronsaften i, rør det i ostecremen.

Tag bunden ud af køleskabet og hæld ostecremen forsigtigt over, da den er meget tyndtflydende.

Sæt cheesecaken i køleskabet i mindst fem timer og gerne til dagen efter.

Blåbærgele
300 gr blåbær friske eller frosne
75 gr sukker
1 dl. hyldeblomstsaft
saft fra 1 citron
1 stang vanille
4 bl. husblas
Blåbær, sukker, hyldeblomstsaft, citronsaft og vanille koges godt sammen ca. 10 min.
husblassen udblødes i kompotten og den afkøles inden den hældes over koldskålcheesecaken. Sættes på køl i ca. 2 timer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.