Lækker blødt brød og boller

De her super fantastiske bløde boller og brød får sin lækkerhed ved at damphæve dem. Det er super let og det gør så stor en forskel. Prøv…

1 pk. gær

5 dl. lunkent vand

1 dl. olie

1 1/2 tsk. salt

1/2 dl. sukker

1 æg

200 gr. sigtetspeltmel

ca. 700 gr. hvedemel

Æg til pensling og evt. birkesfrø eller lige hvad du har.

 

Gæren opløses i det lune vand. olie, salt, sukker, æg blandes i sammen med speltmelet. Hvedemelet tilsættes lidt efter lidt, og der æltes godt og grundigt til dejen, slipper hænder og skål let.

Dejen hæver 30-45 min. Formes til brød eller boller. Det bliver til 2 brød eller 20 boller. Når du har formet hvad du nu har lyst til (det kan også sagtens være 1 brød og 10 boller), sættes boller eller brød i en kold ovn. Der sættes et ildfast fad i bunden af ovnen, og kogende vand hældes i. Ovnlågen lukkes og brød/boller hæver i dampen i 20-30 min. De bliver så lækre af det 🙂

Når damphævningen er færdig, tager du brød/boller ud af ovnen og pensler med æg mens ovnen varmes op tl 200 gr.

Boller bages 15 min. og brød 30 min.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.