Tilbage til hverdagen

Ferien er slut, og hverdagen begyndt igen. Ferieminderne er lageret og forhåbentligt er batterierne ladet op til et dejligt efterår, og for børnene lige nu et sprit nyt skoleår.

Læs mere

Inspirationskilder – en verden for sig

Kogebøger, kagebøger, facebook, instagram, pinterest, hjemmesider og ikke mindst tv…alle er de inspirationskilder, jeg hele tiden gør brug af, for at finde inspiration og ideer til nye smagssammensætninger og udtryk i mine kreationer. Det er en verden for sig selv, at søge inspiration og viden gennem alle de spændende medier. Jeg kan bruge timer på …

Læs mere

Familieliv og selvstændig virksomhed

I seneste vinterferien, hvor mange familier holder fri sammen, hvor mine egne børn og børnebørn har ferie, men jeg ikke har ferie, for kagefryd holder sjældent fri, så kommer tankerne hen imod hele det her familie liv, og det at være selvstændig. Det er en balancegang uden lige, at skulle navigere rundt i det, at skabe …

Læs mere

Sibirsk kulde og sommerdrømme

I denne uge har vi for alvor mærket vinteren. Sibirsk kulde strømmer ind over det ganske danske land, som jeg kun husker det fra min barndom. Den hårde kulde har fået os til at hygge indendørs, med frostbidte røde kinder. Jeg elsker det når jeg kommer ind i varmen og kan mærke kinderne blive varme, …

Læs mere

Messer og kampen om de gode samarbejder

Jeg var, for nogle uger siden, til Danmarksindsamlingen i Århus, hvor jeg, som i læste i tidligere indlæg, skulle stå og dele ud af mit bagværk sammen med andre søde bagedystere. Det var en kæmpe oplevelse, som jeg er ovenud lykkelig og taknemmelig for jeg deltog i. Tænk at så mange søde mennesker kom forbi, …

Læs mere

Fastelavn er mit navn…vinterferie

Familieliv og selvstændig I denne vinterferieuge hvor mange familier holder fri sammen, hvor mine egne børnebørn har ferie, men jeg ikke har ferie for kagefryd holder sjældent fri. Her kommer tankerne hen imod hele det her familie liv og det at være selvstændig. Det er en balancegang uden lige, at skulle navigere rundt i det, at …

Læs mere

Kage kan gøre en forskel…

Kage kan gøre en forskel!!! Jeg har lige siden jeg startede Kagefryd ønsket, at gøre en forskel med mine kager, med mit bagværk generelt. Jeg oplever ofte glæde og lykke når folk smager min kage, men om jeg direkte føler jeg gør en forskel er et godt spørgsmål. På lørdag bliver denne undren dog manet …

Læs mere

Kage vs. sundhed

Kære læsere, kan i mon huske hvordan jeg i slutningen af december, skrev om det her med nytårsforsætter omkring sundhed. Siden hen har i dog alligevel fået lidt rigelig syndige opskrifter, og hey dem skal der jo også være plads til. Ærligt så har mit januar ikke været så sundt som håbet, men kan det …

Læs mere

Stille tider

Stille timer og tanker om store ønsker. Hverdagen er for alvor trådt i karakter her i det nye år, og kagefryd møder stille stunder, men ingen stille stunder skal gå stille hen her hos kagefryd, så jeg bruger den overskydende tid på at tænke større tanker for kagefryd, for hvad året skal bringe med sig …

Læs mere

Kunsten at blogge

Jeg har siden min opstart af kagefryd haft den intention, at jeg ville blogge mest muligt om kager, om mit liv, om det som rører sig omkring mig. Jeg tænkte portaler som Facebook og Instagram var det rette, og min hjemmeside, men ved i hvad kære læsere, det er lettere sagt end gjort, at navigere …

Læs mere

I det nye år skal vi måske spise sundere …

Nytårsforsæt? Vi lover os selv og måske hinanden, at i det nye år skal det blive anderledes… Rigtig mange mennesker hopper, nytårsaften, ind i det nye år, med en tanke/lovning om, at nu skal de leve sundere, være mere aktive, spare mere op, være en bedre kæreste eller you name it…. Idéerne er mange og …

Læs mere

Julen er forbi og et nyt år venter

Julen 2017 har på alle tænkelige måder været helt igennem fantastisk, en jul lige efter mit hovede, fuld af kærlighed og skøn mad.  Jeg har brugt den forgangne uge på at udvikle den helt perfekte nytårsdessert 2017, tænkt tanker om smagsvariationer, konsistenser og sammensætninger generelt, og jeg garanterer jer, det bliver godt. Den obligatoriske hjemmelavet …

Læs mere

Juleaften åh hvor er du sød…..

Nu er det endelig ugen op til juleaften. Ventetiden er næsten forbi og magien kan så småt begynde. Vi er ved at være så klar til at indtage julens magi og alt det smukke den bringer med sig. Sidste weekend købte vi juletræ, og når vi selv skal sige det, har vi fået plantagens smukkeste …

Læs mere

Lucia kom forbi

Lucia en skøn tradition I denne uge havde vi i onsdags Lucia, en fantastisk juletradition jeg værdsætter helt enormt. D. 13. December har altid haft en helt speciel plads i mit hjerte. Lucia er for mig super speciel, jeg husker stadig hvordan jeg som barn lyttede til den smukke lucia-sang på svensk radio, hvordan jeg …

Læs mere

Julen er hjerternes tid

Her hos mig sænker julefreden sig langsomt, men sikkert. Jeg havde i søndags, sæsonens sidste kagebordscafé på Værftets madmarked i Helsingør. Det har været nogle fantastiske søndage med masser af kageglade mennesker, som har gjort, at jeg håber kagebordscafeen kan fortsætte når værftets madmarked åbner op igen til foråret. Når det er sagt, er det …

Læs mere

Nu begynder en magisk måned

Hvad er bedre end, at indlede december med et lille citat, og lige det her skrevet af Piet Hein, synes jer er så dejligt og passer lige til mig. “Julen er over os, rund om os og i os. modstand er nytteløst, intet kan befri os. Dog er der et, der hjælper en smule, simpelthen …

Læs mere

Sommer konfekttærte med havtorn og brændt marengs

Sommeren er over os, og snart er der havtorn at spore i de danske smukke klitter og skrænter. Jeg har på et tidspunkt læst et sted, at havtorn kaldes Nordens passionsfrugt, så hvorfor ikke benytte sig af denne fantastiske og virkelig lækre bærsort til en skøn kage. Jeg elsker den intense varme smag, der giver …

Læs mere

Banankage med lidt ekstra

Banankagen, en god gammel klassiker jeg længe har gået og overvejet hvordan jeg kunne videreudvikle på. Jeg har altid elsket den engelske udgave af banankagen, nemlig banoffee pie, som kombinere bananer, karamel og fløde på smukkeste vis. Jeg har dog grublet over hvordan man kunne gøre den danske klassiker til sin egen og her er …

Læs mere

Berry Dream

Når jeg kaster mig ud i nye smags og konsistens-sammensætninger byder det tit og ofte på overraskende udfald. Nogen gange er de ganske uheldige og ender absolut ikke herinde, de skilte cremer, som ja stadig en sjælden gang i mellem sker, selv for en efterhånden inkarneret bager som jeg, ryger i skraldespanden og så prøver …

Læs mere

Mazarintærte med flødecreme og dejlige friske bær

En mazarintærte kan man aldrig blive træt af at spise. Den kan spises året rundt. Den kan pyntes i det uendelige, med lige hvad sæsonen byder på af friske bær og frugter. Du kan også få en vildt lækker tærte hvis der toppes med chokoladeganach eller en karamelcreme. Med andre ord så kan du putte …

Læs mere

Chokoladetærte med saltede peanuts

Hvis du elsker chokolade og peanuts, vil du kunne høre englene synge når du spiser denne her tærte, den er helt igennem fantastisk.   Bund: 200 gr. Hvedemel 100 gr blødt smør 75 gr. Flormelis 1/2 tsk vanillesukker 2 spsk vand 1/4 tsk. Salt Karamel: 1/2 ds. Dulce de leche 50 gr. Brun farin 50 …

Læs mere

Skønne bløde cremeboller også til fastelavn

Fastelavn er mit navn boller vil jeg have…….. I min familie har vi altid haft en dejlig tradition omkring fastelavn med tøndeslagning i carporten og konkurrencer om bedst udklædte og bid til bolle og en masse andre sjove lege. Børnene elsker det. Og efter de store kraftanstrengelser med at få tønden nedlagt og  kronet en …

Læs mere

Skønne studenterbrød

Ofte når jeg bager, får jeg kagerester tilovers, især når jeg laver lagkage, så stikker jeg nemlig bundene ud og alle de rester det giver gemmer jeg i fryseren, så er der på et tidspunkt nok til at lave de her super dejlige studenterbrød. Jeg elsker studenterbrød, den lækre bløde konsistens og den knasende bund …

Læs mere

Skønne glutenfri cupcakes

Mit dejlige lille barnebarn  blev 5 år, og jeg havde lovet ham at jeg ville bage kage til alle hans venner i børnehaven. I hans børnehave  er der nul sukker politik, hvilket jeg syntes er en rigtig god beslutning,  så jeg tog udfordringen op, og tænkte jeg må finde på en kage som er næsten …

Læs mere

Inspiration til Lucia

December er lig med jul og masser af traditioner. Jeg elsker julen og forbinder den med hygge og glæde. En af de mange traditioner vi i min familie har i december er luciadagen. Der tager vi ofte over til vores naboland Sverige, da luciadagen er langt mere udbredt og traditionsrig i Sverige. Vi ser luciaoptog …

Læs mere

Super lækker karamelmousse på oreobund

Oreo kiks er en super dejlig kiks.  Den er ikke så sød og så har den en saltet bagsmag. Jeg syntes den passer perfekt som bund til min vildt lækre og lette karamelmousse. For at sætte endnu en kant på kagen så den ikke bliver for sød og vammel ( selv om det kan kage …

Læs mere

Skøn gulerodskage med orangemousse

gulerodskage er en af mine favoritkager, og med en syrlig orangemousse og blodappelsingele  bliver det bare en ekstra lækker kage. Jeg bliver aldrig træt af at kombinere nye smagssammensætninger til min gulerodskage. Prøv denne her den passer perfekt til efteråret og de smukke farver det bringer med sig. Jeg elsker når jeg kører gennem skoven, …

Læs mere

Skøn Cheesecake med lækker bund af tuckiks

Jeg elsker elsker elsker cheesecake, og jeg prøver hele tiden at finde på nye sammensætninger. Du bliver simpelthen nød til at prøve denne her, den er så fantastisk. Kiksebunden af tuc-kiks er så super lækker, fordi kiksene er saltede, og det gør bare, at den søde kage får kant, prøv selv……..   Bund 1 pk. …

Læs mere

Knasende lækker efterårs mazarinkage med dejlige blommer

jeg er vild med mazarinkage og elsker at afprøve nye smagssammensætninger for at gøre mazarinkagen endnu mere spændende og lækker. Denne gang blev det dejlige Victoria blommer fra  den danske have sirligt lagt på mazarinmassen og drysset let med kanel og sukker. Den super sprøde crumble på toppen af hele herligheden sætter prikken over i’er …

Læs mere

Dejlige svampede kanelsnurrer

Efterår betyder for mig smukke farver, indendørs hygge med levendelys og dejligt duftende bagværk. En lun kanelsnurrer orden god kop kaffe, efter en dejlig tur i skoven er skøn at krybe sammen i sofaen med ☺️ Dej 5 dl sødmælk 50 g gær 1 æg 1 kg hvedemel 150 g sukker 2 tsk. salt 2 …

Læs mere

Den sødeste ballonkage med kokos og pæremousse

Endnu en skøn kage, som jeg bagte i Den store bagedyst. Den var virkelig en udfordring, for der skulle laves mange små detaljer for at kagen blev festlig og fødselsdagsagtig. Temaet den dag var nemlig fødselsdag, og jeg valgte at det skulle være en ballonfest, så kagen skulle have små farvede kugler bagt ind, som …

Læs mere

Festlig regnbue roulade

Nu ruller Den store bagedyst lige om lidt over skærmen igen med et nyt hold bagelystne og helt sikkert skønne mennesker. Det giver mig dejlige flashback til den tid sidste år hvor jeg selv slog mine folder i Den store bagedyst. Det var en oplevelse for livet, en drøm som gik i opfyldelse, og det …

Læs mere

Chokoladekage med salt karamel

Jeg tænkte et stykke tid over hvordan denne her kage skulle være. Jeg blev inspireret af en medstuderende, som en dag sagde til mig “hvis du skulle bage en lækker kage til mig, skulle den være med chokolade, saltkaramel, og kaffe”. Det er hermed prøvet, dog uden kaffen, som sagtenstilsættes f. eks. som ekstra smagsgiver …

Læs mere

Min gode gamle gulerodskage

Jeg tænkte et stykke tid over hvordan denne her kage skulle være. Jeg blev inspireret af en medstuderende, som en dag sagde til mig “hvis du skulle bage en lækker kage til mig, skulle den være med chokolade, saltkaramel, og kaffe”. Det er hermed prøvet, dog uden kaffen, som sagtens tilsættes f. eks som ekstra …

Læs mere

Banankage med skøn chokolade ganache

  Banankage er altid et hit. Derfor har jeg bagt den til mine søde studiekammerater, så vi kan få lidt sukker til hjernen. Jeg har pyntet den fint med en lækker blød chokoladeganache. Det klæder banankagen så godt. Kagen: 225 gr. Smør 400 gr. Sukker 4 æg 5 modne bananer 100 gr. Musli eller 50 …

Læs mere

Skøn kage med pistacie mazarin og knasende crumble

  Inspireret af en kage jeg nød på en cafe i Holstebro, bagte jeg min egen version. En sandkage med en pistaciemazarinmasse på og en crumbledej øverst. Den er super lækker. Sandkagedej 150 gr. Blødt smør 200 gr. Sukker 3 æg 1 dl. A-38 eller lignende surmælksprodukt 1 tsk vanille 1 tsk bagepulver 1/2 tsk …

Læs mere

Æblesandkage med lækker crumble

  En dejlig efterårskage. Jeg var i praktik og ville gerne bage med nogle patienter. Vi brugte som udgangspunkt en almindelig pund til pund kage, men kom lidt a-38 i og lagde dejlige æbler på dejen og dryssede med kanel og sukker, og for at gøre kagen ekstra spændende, lavede vi også en crumble og …

Læs mere

Rabarberdrøm

Endnu en dejlig kage fuld af sommer og sol. En skøn kiksebund med marcipan og en lækker rabarberkompot, toppet med dejlig flødeskum smagt til med vanille. Jeg har sprøjtet skummet på i et sirligt flet mønster, det er ikke så svært som det ser ud. Bund: 3 æggehvider 200 g sukker 1 tsk. vanillesukker 100 …

Læs mere

Bedstemors skum

Bedstefars skæg er en skøn kage. Jeg har omdøbt min udgave til Bedstemors skum. Jeg har leget med opskriften og tilført marcipan og appelsinskal til kagedejen, og smurt æblemos mellem kage og marengs. Det er en super lækker kombination og en dejlig variation til den traditionelle kage. 4 æg 250 gr smør 1/2 tsk salt …

Læs mere

Sommer blondie med havtorn og pistacie

En skøn hvid brownie med dejlige syrlige havtorn og pistacie. Det er en utrolig lækker sammensætning og nogle smukke farver og syrlig smag til den meget søde blondie som en hvid brownie også kaldes. Ganachen er dejlig blød og cremet og med den syrlige havtornsaft er den bare skøn.   Blondie: 170 gr. Hvid chokolade …

Læs mere

Porøse marcipan stænger

Vidunderlige porøse marcipanstænger som smelter på tungen. de er bare skønne til en kop kaffe, og så er de super nemme at lave fordi dejen bare skal sprøjtes ud med en tyl. ca. 40 stk. 200 g groftrevet ren, rå marcipan 200 g blødt smør 50 gr. Flormelis 175 g hvedemel (ca. 3 dl) 100 …

Læs mere

Min traditionelle jordbærkage

Hvad er en sommer uden en jordbærkage. Jeg kan ikke komme uden om denne lækkerhed når de danske dejlige søde jordbær kommer på markedet. Det er sådan en lækker kage fuld af sommer og sol.   200 gr. smør 200 gr. marcipan 200 gr. sukker 3 æg 50 gr. hvedemel 1/2 tsk salt   500 …

Læs mere

Super cremet smørcreme

  Det her er den blødeste og mest cremet smørcreme du kan få. Den bliver super lækker fordi smørret piskes rigtig godt og luftigt inden flormelissen tilsættes. Blød og lækker Smørcreme 250 gr. Flormelis 100 gr. Blødt smør 1 tsk. Vanillesukker 2 spsk. Mælk Smørret piskes godt 2-3 min. til den er blevet hvid og meget …

Læs mere

saltkaramel

uhmm jeg er vild med saltkaramel, og denne opskrift er så let at lave, det hele skal bare i gryden og koges godt igennem, helst over en temperatur på 120 gr. så bliver karamellen fast. 2,5 dl fløde 100 g lys sirup 75 g smør 160 g sukker 1/2 -1 tsk. Sea SaltKom alle ingredienser …

Læs mere

Dejlige rocky roads

  Dejlige rocky roads. De er så super skønne, og så er de nemme at lave. Du kan få brugt hvad du lige har af nødderester, kikserester og andet godt. Næsten alt kan puttes i en rocky road.   400 gr. Chokolade 100 gr. Smør 1 tsk. Vanille 1 tsk. kanel 100 gr. Små marshmellows …

Læs mere

Den bedste julesmåkage

  Da jeg var barn bagte min mor altid efter den samme basisopskrift fra Amo, jul efter jul. Det var en stor klump dej, som hun delte i 4 og tilsatte forskellig smag til hver klump. På den måde fik hun 4 forskellige slags kager i en fart. Jeg elskede at hjælpe hende med bagningen, …

Læs mere

Skøn forårscheesecake

Til bunden i denne skønne forårs cheesecake har jeg brug økologiske havrekiks, der er lidt mere bid i dem og det giver en dejlig knasende bund med noget at tygge på. Jeg har prøvet at gøre cremecheesecremen lettere ved at bruge skyr. Det gør noget rigtig godt for cheesecaken, den bliver lettere og lidt mere …

Læs mere

Chokoladelækker brownie med brombærchokochokmousse

  Ideen til denne kage kom, efter jeg længe havde gået og tænkt, at min gode gamle brownie skulle piftes lidt om og blive endnu mere fantastisk, så den fik en dejlig blød mousse på, og for at kæle lidt ekstra for kagen,  skjulte jeg en  chokolademousse i midten og lagde en lækker syrlig brombærmousse …

Læs mere

Skøn kage med clementinmousse på tuc kiksebund

Lækker festlig nytårskage med clementinmousse på tuc kiksebund og med marcipan i det bliver bare den lækreste bund med en saltet undertone. Den passer så fint til den syrligsøde mousse med clementiner, en rigtig vinterkage. Bund 3 æggehvider 200 g sukker 1 tsk. vanillesukker 100 g fint hakkede hasselnødder 1 pakke knuste 100 gr. tuc-kiks …

Læs mere

Gateau Marcel my way

  Jeg elsker Gateau Marcel, og har arbejdet med opskriften, så den nøjagtig passer til mine smagsløg. Jeg elsker den super fløjslbløde mousse og den svampede bund, og så tanken om at moussen også er bunden bare bagt. Det gør den let og hurtig at lave. Det er en vanvittig lækker kage med kaffe og …

Læs mere

Dejlig friske koldskåls cheesecake

Denne cheesecake fik jeg lyst at prøve en varm sommerdag. Den er fuld af sol og sommer, det er koldskål med kammerjunkere i en kage, hvor lækkert kan det blive. Jeg forkælede den  med en lækker blåbærgele hvor jeg ikke siede bærrene fra… Den blev så super lækker! Kiksebund 150 gr. kammerjunker 150 gr. digestive …

Læs mere

Lækker frisk cheesecake med chokoladekagebund og hindbærsylt

Cheesecaken her er så lækker, den dejlig syrlige hindbærsylt på toppen er kørt forsigtigt ned i ostemassen og gør vaniliecheesen anderledes og super lækker. Bunden er en chokoladekagebund. Det er en skøn sammensætning og anderledes at bunden er blød. Chokoladekagebund 200 gr. mørk chokolade 165 gr. blødt smør 200 gr. brun farin 5 æg 120 …

Læs mere

Skøn og anderledes kirsebærcheesecake med Bastognekiksebund

Skøn og anderledes kirsebærcheesecake med bastognekiksebund. Ostecremen er lavet på kondenseret mælk, det gør cremen dejlig sød og den får en super lækker blød konsistens, det passer så fint til de dejlige amarena kirsebær. 1 dåse sød kondenseret mælk 500 gr. Cremecheese 2 tsk vanille Saft og skal af 1 appelsin 1 dl kirsebærsaft ( …

Læs mere

Dejlige sprøde langtidshævede boller

Jeg har brugt denne her opskrift i årevis, den er super enkel og hurtig, da den ikke skal æltes med andet en grydeske, og bollerne bliver så skønne og sprøde og kan drysses med lige de kerner du har lyst til.   8 dl. Koldt vand 50 gr. Gær 3 tsk. Salt ca 1000 gr. …

Læs mere

Dejlig blødt solsikkebrød

Du skulle prøve det her lækre brød. Det er sjovt at lave, og så bliver det helt fantastisk dejlig gult, svampet og blødt. Jeg brugte det som madbrød til gæstemad, men det kan også sagtens spises med smør og ost til en dejlig morgenstund.   Ingredienser 3½ dl. lunkent vand 2 dl. yoghurt naturel 25 …

Læs mere

Lækker blødt brød og boller

De her super fantastiske bløde boller og brød får sin lækkerhed ved at damphæve dem. Det er super let og det gør så stor en forskel. Prøv… 1 pk. gær 5 dl. lunkent vand 1 dl. olie 1 1/2 tsk. salt 1/2 dl. sukker 1 æg 200 gr. sigtetspeltmel ca. 700 gr. hvedemel Æg til …

Læs mere

Super lette og sprøde grovboller med ølandshvede

Jeg elsker når jeg tager en plade nybagte boller ud af ovnen, og skorpen er blevet tynd og super sprød. De her boller er fantastiske lige netop på grund af den sprødhed og lethed de har. Jeg har arbejdet længe på at få smag, æltetider, ovnvarme og bagetider fuldstændig nøjagtig, så bollen bliver helt perfekt …

Læs mere

Sprøde surdejsboller

Det er fantastisk med sprøde lette boller til  morgenbordet. Jeg elsker søndag morgen med blødkogt æg og de her skønne boller, så er dagen godt startet. 10 gr. gær 6 dl. vand 1 dl. hvedesurdej 2 tsk. salt 400 gr. hvedemel 100 gr. rugmel 200 gr. fin ølandshvede Lidt mel og kerner eller gryn til …

Læs mere

Sprøde chewy cookies med mandler og chokolade

 Skønne knasende cookies. En super let opskrift jeg har brugt igen og igen, og som kan ændres i det uendelige med forskellige smagstilsætninger. Lækkert i en hurtig vending! 100 gr smør 75 gr sukker 75 gr muscuvado sukker 1 tsk vanillesukker 1 æg 125 gr mel 75 gr kokosmel 1/2 tsk bagepulver 1/2 tsk salt …

Læs mere

Små søde marengshjerter med chokoladedyp

Yndige små marengshjerter dyppet i chokolade. Et hit til en børnefødselsdag eller til at overraske kæresten på valentinesday. Du kan også bruge opskriften til at lave en bund til en lagkage eller som dessert med flødeskum og friske bær og frugt på. Ca. 30 stk. 3 æggehvider 2 tsk. citron saft 150  g sukker (blendet …

Læs mere

Fin lille rødbedemoussekage på svampet nøddebund

Tænk at rødbede kan smage af karamel, man tror de ikke, men da jeg lavede moussen til kagen her blev jeg overrasket, det havde jeg ikke lige forventet, men prøv den er fantastisk sammen med den luftige nøddebund og den syrlige æblegele på toppen. Farven på kagen er bare så smuk og så er den …

Læs mere

De yndigste små havtorn nøddedrømme

En gå tur ved Vesterhavet er fantastisk. Det kan være helende for sjælen. Jeg elsker det store brusende hav, det giver mig ny energi at se den kraft havet har. I klitternes buskads findes i august de små stikkende buske fulde af den skønne orange havtorn. Det er et super lækkert bær, fyldt med sundhed. …

Læs mere

Knasende dejlige florentinere med lækker appelsincreme

Den her lille fine florentiner er min far’s absolutte yndlingskage. Den er super crunchy og dejlig karamelagtig, og den bløde smørcreme i midten med et twist af appelsin er bare fantastisk til. Ca 10 stk. 50 g pistacienødder 100 g mandler 50 g hasselnødder 100 g smør 100 g sukker 3 spsk. fløde 1 tsk …

Læs mere

Små dejlige kager med valnød og rødbede

  Rødbede er ikke lige den rodfrugt man først tænker kage på…men her har jeg revet den fint og bagt den med i en lille cupcake med valnødder og en dejlig cremecheesefrosting på toppen, så bliver den et dejligt alternativ til en gulerodskage. Den er super lækker og har en flot farve. Dej 3 1/2 …

Læs mere

Små fine chokoladeskaller med skøn clementinmousse

Denne lille chokolade herlighed er perfekt til en nytårsdessert eller bare til en hyggelig afslutning på en god middag. Under den tynde chokoladeskal gemmer sig en mousse med clementin og en sprød kiksebund. 12 stk. Chokolade skaller: 150 gr.  Chokolade 1 silikoneform 7 cm. Tempereret chokoladen og pensel den i formens huller. Sæt på køl …

Læs mere

Små søde pistacie drømme

En skøn lille upsidedown cupcake. Den er super lækker, blød og fugtig krumme fra marcipan og pistacie. Det er en hurtig lille lækkerhed til en dejlig kop kaffe. 12 stk. Dej: 150 gr. blødt smør 150 gr. rørsukker 3 æg 75 gr. hvedemel 75 gr. finthakkede pistaciekerner 50 gr. Revet marcipan 1 tsk. vanillesukker 1 …

Læs mere

Små fine gulerods chessecakes

Jeg blev inviteret til casting på den store bagedyst. Det var så vildt. Jeg skabt en kage jeg kunne tage med, som fortalte lidt om min kagestil og om hvem jeg var. Det blev min fortolkning af en af mine bedste opskrifter i ny stil. Små fine gulerods chessecakes 10 stk. Bund: 300 gr. Brun …

Læs mere

Fantastiske æblesnitter

Jeg har lavet en stor portion æblesmør af efterårets dejlige æbler. Æblesmør er let at lave, det tager bare tid, fordi det skal koge meget længe for at få den skønne cremet konsistens. Her har jeg brugt æblesmørret som fyld i en lækker frisk æblesnitte. Det er et skønt alternativ til de traditionelle hindbærsnitter. Dejlig …

Læs mere

Skønne kugler

Romkugler er så dejlige og lette at lave. Der skal bare være en rest i fryseren og så er de snart klar…og det passer så godt ind i tidens trend med Stop madspild, og hvilken skøn måde at stoppe madspild på med super dejlige romkugler… Skønne romkugler 25-30 stk. 800 gr. Kagerester 200 gr. Smeltet …

Læs mere

Super søde doughnuts

Doughnuts er bare en dejlig fedtet sag. Den smager fantastisk og kan smags varieres i det uendelige. De kan koges i olie eller bages i ovnen alt afhængig af hvor fedter du ønsker dine doughnuts. Personligt foretrækker jeg at koge dem i olie. Det skal bare være fedtet at spise doughnuts… Dej: 50 gr. gær …

Læs mere

Verdens bedste snegle med toscaglasur

Jeg elsker kanelsnegle, derfor har jeg eksperimenteret lidt med den klassiske smag og tilføjet en toscaglasur. Jeg har bagt sneglene i en rørform for at få den høj og med et skarpt udtryk. Det er  lynhurtigt blevet familiens foretrukne kanelsnegl, den er så lækker, dejlig klistret og super svampet. Dej 50 gr. gær 2 dl. …

Læs mere

Pigefin lagkage med ananaskirsebær

En lille sjov pigefin lagkage, med en skøn mousse lavet på tørret ananaskirsebær og et lille twist af stjerneanis.  Det er en anderledes, men super lækker smag, og ananaskirsebær er ikke et bær som bliver brugt så ofte. her er det bare fantastisk med de skjulte gelebomber, den skønne bløde mandelbund og en sød frosting. …

Læs mere

Bondepige med slør forklædt som kage

Jeg fik lyst til at om fortolke den gamle dessert bondepige med slør til en skøn lagkage. Det var en sjov udfordring, og hold nu op det blev super lækkert med det lille twist af basilikum og den indbyggede solbærgele. Lagkagebunde: 6 æg 200 g lyst rørsukker 200 g rugbrød uden kerner 2 spsk kakao …

Læs mere

Yndige Blomster citroncupcakes

Der er sommer og sol over de her skønne cupcakes med oreo og lækker luftig frosting. De var super sjove at lave, Det var lidt svært med de gule blade, men som første forsøg er jeg godt tilfreds. Der er plads til forbedringer med næste omgang, som helt sikkert vil blive bagt igen snart. 120 …

Læs mere

Frost inspireret bløde vanillecupcakes

Super søde vanillecupcakes med lemoncurd og italiensk smørcreme. Mit søde barnebarn fyldte 5 år og er fuldstændig forelsket i disneys film “Frost” så mormor har lavet søde frost inspireret vanillecupcakes med lemoncurd og italiensk smørcreme. 12 stk.    120 g blødt smør 2 dl sukker 2 æg 1 tsk vanillesukker 1 dl mælk 3 dl …

Læs mere

Lækre svampede cupcakes med chokoladeganach

Disse små fine cupcakes bagte jeg til et event i Imerco i Helsingør Bycenter. Det var fantastisk at opleve alle de interesseret mennesker og dejligt med alle de søde ord de sagde og mine kager. Det varmede mit hjerte. Fantastisk oplevelse. Kagerne smager fantastisk og bliver skønt svampet pga. youghurten som også tilfører en ganske …

Læs mere

Smukke æbleroser

Jeg så en video på facebook om de smukkeste æbleroser, og så skulle alle lave dem, så det måtte jeg også prøve mine færdigheder med æbleroser. jeg tænkte de nok var svære at få til at ligne en rose, men billedet taler da vist for sig selv. De blev så smukke og smagte fuldstændig vidunderligt …

Læs mere

Jordbær knasedrøm

Jordbær knasedrøm, fandt jeg på en dag, da jeg havde lidt cornflakes og nødder liggende og tænkte, at det ville være anderledes og lækkert med en knasende sprød bund til en super sød jordbærmousse…prøv selv, det er så lækkert Jordbær knasedrøm 8 stk. (Ringforme diameter 7 cm)   Kagebund 100g cornflakes (kunne også være ricekrispies) …

Læs mere

Lækre små chokolademoussekager

De her lækre små chokolademoussekager er super skønne. De kom til, da en af mine venner skulle bruge nogle festkager. Hun kan ikke tåle husblas, og jeg har ikke forsøgt mig med agar agar, så jeg lavede de her chokoladeskønheder med en lille hindbær overraskelse inden i. Chokoladekagebunde 3 æg 225 gr. sukker 100 gr. …

Læs mere

Min jordbærkage….

Hvad er sommeren uden en super klassisk Jordbærkage….Den er uimodståelig. Jeg har brugt en lidt anderledes creme til kagen istedet for den traditionelle konditorcreme.  Den er dejlig frisk og ekstrem let at lave. Ingredienser 200 gr. smør 200 gr. marcipan 200 gr. sukker 1 tsk. vanillesukker 3 æg 50 gr. hvedemel 1/2 tsk salt Creme 1/4 l. …

Læs mere